Comisia Europeana si AstraZeneca, dispuse sa rezolve disputa privind aprovizionarea cu doze de vaccin anti COVID-19

1 lună in urmă 56

Compania farmaceutica AstraZeneca si Comisia Europeana par sa fi ajuns la o intelegere privind disputa legata de aprovizionarea cu vaccin anti COVID-19 catre Uniunea Europeana.

Compania a fost acuzata de incalcarea unui "angajament obligatoriu", relateaza presa internationala. Vestea vine in contextul in care, miercuri, reprezentantii celor doua parti au purtat o serie de discutii de criza, pe care le-au catalogat drept "constructive".

Comisia Europeana si compania AstraZeneca au promis sa rezolve disputa privind aprovizionarea cu doze de vaccin anti COVID-19, pe fondul unor discutii de criza.

Ce a spus comisarul european pentru Sanatate

La capatul discutiilor, Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sanatate, si-a exprimat pe Twitter "regretul" cu privire la faptul ca a existat "o lipsa continua de claritate legata de programul de livrare". Comisia Europeana a cerut un plan clar din partea AstraZeneca pentru livrarea rapida a cantitatii de vaccin rezervate de UE.

"Vom lucra cu compania pentru a gasi solutii si pentru a livra vaccinurile rapid catre cetatenii UE", a adaugat Stela Kyriakides.

Anterior, comisarul european pentru Sanatate explicase ca UE a oferit investitii in schimbul unui "angajament obligatoriu" de producere a vaccinurilor inainte de aprobarea de reglementare.

"A nu fi capabil sa asiguri capacitatea de productie este impotriva literei si spiritului acordului nostru", mai spunea ea, intr-o conferinta de presa organizata miercuri dupa-amiaza.

AstraZeneca neaga ca ar fi incalcat termenii contractului sau cu UE, dupa ce s-a aflat ca aprovizionarile planificate vor fi reduse cu 60% comparativ cu nivelurile-tinta convenite. Compania a dat vina pe problemele de productie.

Citeste si:

Ce s-a intamplat marti seara in dosarul Elenei Udrea si al Ioanei Basescu. Cronica unui proces maraton: "Dispret fata de lege"EXCLUSIV Cum s-a reimbolnavit miliardarul Ioan Niculae de COVID - 19Val de comentarii acide dupa ce poza unui soldat roman care tine AK-ul gresit a devenit viralaFOTO Fosta iubita a lui Ilie Dumitrescu face furori pe plajele din MaldiveCase la 1 euro in Italia si bonus 25.000 euro pentru renovare
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă