Comisia Europeană: „Putin face un pariu nuclear nesăbuit” / „Referendumurile false și ilegale” nu vor fi recunoscute / Mobilizarea militară parțială este „încă un semn al disperării” președintelui rus

1 săptămână in urmă 28

Executivul Uniunii Europene l-a acuzat miercuri pe președintele rus Vladimir Putin că face un „pariu nuclear foarte periculos” și a declarat că comunitatea internațională trebuie să facă presiuni asupra sa pentru a „opri un astfel de comportament nesăbuit”, relatează Reuters.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene pe probleme de politică externă, Peter Stano, a declarat, de asemenea, într-o conferință de presă, că „referendumurile false și ilegale” susținute de Moscova în regiunile ucrainene pe care le ocupă nu vor fi recunoscute.

„Putin face un pariu nuclear. Folosește elementul nuclear ca parte a arsenalului său de teroare, este inacceptabil”, a declarat Stano.

De asemenea, reprezentantul UE a mai spus că decizia lui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială pentru a lupta în Ucraina a dovedit că președintele rus este „în disperare” și că nu urmărește decât să escaladeze criza.

Putin a ordonat miercuri prima mobilizare a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial și a susținut un plan de anexare a unor zone întinse din Ucraina, lansând o amenințare nucleară la adresa Occidentului.

„Aceasta este doar o altă dovadă că Putin nu este interesat de pace, că este interesat de escaladarea acestui război de agresiune”, a declarat Stano.

„Acesta este, de asemenea, încă un semn al disperării sale cu privire la modul în care se desfășoară agresiunea sa împotriva Ucrainei… el este interesat doar să avanseze și să continue războiul său distructiv, care a avut deja atât de multe consecințe negative în întreaga lume.”

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă