Comisia Europeană propune o serie de măsuri pentru protejarea populației de prețurile uriașe la energie

1 săptămână in urmă 15

Măsuri propuse de Comisia Europeană Măsuri propuse de Comisia Europeană

Comisia Europeană prezintă uns et de măsuri pe care statele membre să le ia pentru a amortiza impactul creșterii prețurilor la nivel mondial.

MIERCURI, 13 OCTOMBRIE 2021, 15:16

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Dan Istratie

Măsurile propuse de Comisia Europeană sunt unele temporare, până când această criză energetică va fi depășită.

Printre măsurile propuse de Comisia Europeană se numără: sprijinul de urgenţă pentru venituri acordat consumatorilor casnici, ajutoare de stat pentru întreprinderi şi reduceri specifice în materie de taxe şi impozite.

"Creşterea preţurilor la energie la nivel mondial reprezintă o preocupare serioasă pentru UE. Comisia ajută statele membre să ia măsuri imediate pentru a reduce impactul acestei creşteri asupra gospodăriilor şi a întreprinderilor în această iarnă. În acelaşi timp, identificăm alte măsuri pe termen mediu pentru a ne asigura că sistemul nostru energetic este mai rezilient şi mai flexibil pentru a face faţă eventualelor volatilităţi cu care ne-am putea confrunta în viitor, pe parcursul tranziţiei. Situaţia actuală este excepţională, iar piaţa internă a energiei a funcţionat bine în ultimii 20 de ani. Însă trebuie să fim siguri că va continua să funcţioneze şi în viitor, transformând în realitate ţintele Pactul verde european, consolidându-ne independenţa energetică şi îndeplinind obiectivele pe care ni le-am fixat în materie de climă", a declarat Kadri Simson, comisarul european pentru energie

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă