Comisia Europeană nu va prelungi contractele cu AstraZeneca și Johnson & Johnson

1 lună in urmă 13


Comisia Europeană a decis să nu reînnoiască pentru 2022 contractele cu AstraZeneca și Johnson & Johnson pentru vaccinurile împotriva COVID-19, scrie publicația italiană La Stampa citând o sursă din Ministerul Sănătății, potrivit Reuters.


„Comisia Europeană, în acord cu liderii din majoritatea statelor UE, a decis să nu reînnoiască pentru anul viitor contractele cu companiile care produc vaccin cu vector viral”, potrivit La Stampa.


Contractele vor fi valabile în continuare pentru restul anului.


Potrivit publicației La Stampa, Comisia Europeană se va concentra pe vaccinurile care sunt dezvoltate pe bază de ARNm, mai exact Pfizer și Moderna.


Vaccinul de la AstraZeneca a provocat numeroase probleme la nivel european, după ce mai multe persoane au dezvoltat tromboze după vaccinare. Agenția Europeană a Medicamentului a decis că vaccinul poate fi folosit în continuare, pentru că beneficiile depășesc riscurile, dar numeroase state au limitat folosirea serului.


Administrația Națională a Alimentelor și Medicamentului din Statele Unite ale Americii și Centrele de Control al Bolilor au anunțat, marți, oprirea vaccinării cu serul produs de Johnson&Johnson, după ce șase persoane au dezvoltat o tulburare rară de coagulare a sângelui.


În plus, Comisia Europeană a cerut clarificări de la compania americană ca urmare a întârzierilor în livrarea dozelor de vaccin.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă