Comisia Europeană, de acord cu ”certificatul de vaccinare european” anti-Covid

1 lună in urmă 1


Comisia Europeană se pronunță în favoarea unui certificat de vaccinare împotriva Covid, care să fie ”recunoscut reciproc” între statele UE, informează News.ro, care citează AFP.


”Este un imperativ medical să avem o certificare a vaccinării”, a declarat șefa CE, Ursula von der Leyen, într-un interviu pentru mai multe publicații portugheze, acordat vineri, la Lisabona.


Propunerea grecilor, pentru relansarea turismului


Inițiativa aparține premierului grec Kyriakos Mitsotakis, care vrea să relanseze turismul elen.


”Dacă asta dă prioritate sau acces anumitor bunuri, este o decizie politică și juridică pentru care este nevoie de o discuție la nivel european”, a mai spus șefa CE, în contextul în care reprezentanții celor 27 de state se întrunesc joia viitoare într-un nou summit pe tema cooperării în criza sanitară.


Premierul elen a îndemnat marți Uniunea Europeană să adopte un certificat ”standardizat” de vaccinare pentru a da un impuls industriei turismului, pus la pământ de pandemia de Covid.


”Este urgent să se elaboreze un acord comun cu privire la crearea unui certificat de vaccinare care să fie acceptat de către toate statele membre”, a spus Kyriakos Mitsotakis, subliniind că ”un certificat standardizat va fi proba faptului că o perosană a fost vaccinată cu succes”.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă