Comisia Europeană a autorizat luni al 5-lea vaccin anti-COVID. De când este disponibil

4 săptămâni in urmă 19

Un nou vaccin anti-COVID va intra pe piață Un nou vaccin anti-COVID va intra pe piață

Comisia Europeană a acordat luni o autorizație de introducere pe piață condiționată (AIC) pentru vaccinul împotriva COVID-19 Nuvaxovid, dezvoltat de Novavax. Este al cincilea vaccin autorizat în Uniunea Eeuropeană.

LUNI, 20 DECEMBRIE 2021, 18:13

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Această autorizație se acordă în urma unei recomandări științifice pozitive bazate pe o evaluare aprofundată a siguranței, eficacității și calității vaccinului de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și este aprobată de statele membre, a transmis Comisia Europeană.

Cu ajutorul autorizației de introducere pe piață condiționată, Novavax va fi în măsură să livreze către UE până la 100 de milioane de doze din vaccinul său împotriva COVID-19 începând cu primul trimestru al anului 2022.

Contractul permite statelor membre să achiziționeze încă 100 de milioane de doze în cursul anilor 2022 și 2023.

Sosirea primelor doze este așteptată în primele luni ale anului 2022, iar pentru primul trimestru statele membre au comandat aproximativ 27 de milioane de doze.

Această cantitate se va adăuga cantității totale de 2,4 miliarde doze de vaccin produse de BioNTech-Pfizer, celor 460 de milioane de doze de vaccin produse de Moderna, celor 400 de milioane de doze produse de AstraZeneca, precum și celor 400 de milioane de doze produse de Jansen.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă