Comisia Europeană a aprobat fonduri de 222 de milioane de euro pentru modernizarea și extinderea rețelei de apă potabilă și canalizare din județul Ilfov

1 lună in urmă 32

Comisia Europeană a aprobat alocarea a 222 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea și extinderea rețelei de apă potabilă și canalizare din județul Ilfov.

Această investiție va face posibilă furnizarea de apă potabilă la standarde europene pentru aproximativ 234.000 de consumatori, se arată într-un comunicat de presă al Comisiei.

„Această investiție subliniază voința UE de îmbunătăți nivelul de trai al cetățenilor europeni. Chiar dacă prioritatea noastră trebuie să fie lupta împotriva efectelor pandemiei, noi urmărim scopul politicii de coeziune, care constă în reducerea disparităților între regiuni, astfel încât nicio persoană să nu fie lăsată în urmă”, a declarat comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Conform sursei citate, datorită acestui proiect, nivelul de racordare la rețeaua de apă va crește de la 57,1% la 99,6%, în 52 de comune. În același timp, rețeaua de canalizare va fi extinsă de la 43,29% la 100% din locuitorii din Ilfov.

De asemenea, vor fi create 1500 de locuri de muncă temporare pe durata lucrărilor și 72 de locuri de muncă permanente pentru faza operațională.

Foto: Pexels

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă