Comisarul european pentru Industrie, despre vaccinul AstraZeneca: "Ne vom asigura ca totul ramane in Europa"

1 lună in urmă 3

Uniunea Europeana se va asigura ca vaccinurile pentru Covid-19 ale AstraZeneca vor ramane in blocul comunitar pana cand compania isi va respecta din nou angajamentele referitoare la livrari, a declarat vineri comisarul pentru piata interna, Thierry Breton, transmite Reuters.

UE a inasprit, miercuri, supraveghererea exporturilor de vaccinuri impotriva noului coronavirus, extinzandu-si prerogativele de a bloca transporturile catre tari cu rate ridicate de imunizare, cum este Marea Britanie, sau care nu livreaza si altora din dozele pe care le produc.

"Desigur, AstraZeneca a fost o problema ... Am avut o problema cu aceasta companie", a spus Breton, adaugand ca toti ceilalti furnizori se descurca bine.

"Avem instrumentele si ne vom asigura ca totul ramane in Europa pana cand compania va reveni la angajamentele sale", a spus Breton in timpul unei vizite la fabrica din Barcelona a companiei farmaceutice Reig Jofre, care imbutelia vaccinul pentru coronavirus al Johnson & Johnson, de la mijlocul lunii iunie.

Europa ar trebui sa fie liderul mondial in producerea vaccinurilor impotriva coronavirusului pana la sfarsitul anului, 52 de fabrici participand la acest proces pe intregul continent, a spus Breton.

Comisarul a mai aratat ca Europa ar fi trebuit sa vaccineze suficient de multi oameni vara, posibil la mijlocul lunii iulie, pentru a atinge un nivel de "imunitate de turma".

Pana la sfarsitul anului, Europa ar trebui sa aiba capacitatea de a produce intre doua si trei miliarde de doze, a adaugat el.

Productia de la fabrica Reig Jofre Barcelona, care se va ocupa de ultima etapa de finalizare si finisare a procesului de fabricatie, ar putea depasi 100 de milioane de doze pe zi, a declarat ministrul spaniol al industriei Reyes Maroto, in aceeasi conferinta de presa.

Sosirea vaccinului dezvoltat de Johnson & Johnson este un impuls binevenit pentru campania de vaccinar din Europa, al carei ritm inca lasa de dorit.

Citeste si:

Drula, despre discutiile cu sindicalistii de la metrou: Nu exista niciun fel de acord. Ce au prezentat ca un rezultat al unor negocieri sunt, de fapt, cerintele dumnealorTestul care depisteaza in 20 de secunde infectia Covid-19, aprobat in Marea BritaniePedeapsa exemplara pentru ucigasul unei romance din Republica Dominicana. Criminalul a incercat sa-i convinga pe judecatori ca tanara s-a sinucisUnii europarlamentari din comisia pentru transporturi cer renuntarea cat mai rapida la ora de varaRomanul care creste bizoni pentru carne. Pretul impresionant al produsului cu doza mica de colesterol si continut mare de fier
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă