Comisar european: Uniunea Europeană nu are nevoie de vaccinul rusesc anti-COVID Sputnik V

1 lună in urmă 6

Uniunea Europeană nu are nevoie de vaccinul rusesc împotriva COVID-19 Sputnik V şi ar putea atinge o imunitate colectivă până pe 14 iulie cu vaccinurile disponibile, dacă programul livrării acestor vaccinuri ar fi respectat, apreciază comisarul european însărcinat cu piaţa comună Thierry Breton, relatează Reuters.

Imagine ilustrativă

Imagine ilustrativă

Profimedia Images

Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

”Nu vom avea absolut deloc nevoie de Sputnik V (...) şi nici de alte vaccinuri”, a declarat duminică comisarul francez. "Este necesar ca cele din prezent să fie produse în masă şi administrate în masă”, a subliniat el.

”Ruşilor le este extrem de greu să producă Sputnik V. Va trebui, bineînţeles, să-i ajutăm. Vom vedea asta în semestrul doi. Dacă va trebui să le furnizăm una sau două fabrici, de ce nu? Dar, pentru moment, europenii au prioritate”, a subliniat el.

”În prezent, avem în mod clar capacitatea de a livra 300 până la 350 de milioane de doze (de vaccin împotriva covid-19) până la sfârşitul lui iunie şi, iar până la (Ziua Naţională a Franţei, la) 14 iulie (...) avem posibilitatea să atingem o imunitate la nivelul continentului”, apreciază Breton.

Producătorul Sputnik V l-a acuzat pe Thierry Breton de părtinire, a apărat fiabilitatea şi eficienţa vaccinului rusesc şi se întreabă cu privire la oportunitatea de a cere o autorizaţie în UE Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), scrie News.ro.

”Dacă este o poziţie oficială a UE, vă mulţumim că ne-aţi informat că nu există niciun motiv să cerem aurtorizarea EMA, din cauza prejudecăţilor voastre politice. Vom continua să salvăm vieţi în alte ţări”, scrie producătorul rus al Sputnik V pe Twitter.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pregătită să comande vaccinul Sputnik V

Vineri, cancelarul Angela Markel a anunțat că Germania va comanda vaccinul rusesc anti-COVID Sputnik V dacă este autorizat pentru utilizare în Uniunea Europeană.

"În ceea ce priveşte vaccinul rusesc, sunt de părere că orice vaccin autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente ar trebui utilizat în UE. Dacă acest lucru nu se va întâmpla (...) atunci Germania ar trebui să acţioneze pentru ea însăşi şi asta vom face".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

ue vaccin rusesc sputnik v campanie vaccinare vaccin rusia vaccin anti covid pandemie coronavirus
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă