Comercianții de la metrou au pierdut procesul cu autoritățile privind demolarea spațiilor ilegale/ Decizia nu este definitivă

3 săptămâni in urmă 18

Magistrații Secției II Civile din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 București au respins acțiunea formulată în instanță de comercianții de la metrou, conform portalului instanței. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Asociația Comercianților de la Metrou i-a dat în judecată pe primarii de sector, dar și pe primarul general, alături de Metrorex, Sindomet Servcom și Administrarea Domeniului Public București, după ce autoritățile au decis desființarea spațiilor comerciale motivând că acestea funcționează ilegal.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat, în 17 aprilie, că 63 de spaţii comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului au fost desfiinţate în 10 staţii de metrou, în seara anterioară. El a menţionat că Metrorex a făcut solicitări în acest sens şi către primăriile sectoarelor 3 şi 5, declarându-se convins că „şi acolo se va restabili legalitatea cât de curând”.

Drulă a afirmat, sâmbătă, pe Facebook, că acţiunea de desfiinţare a spaţiilor ilegale de la metrou continuă.

„Seara trecută, 63 de spaţii comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului au fost desfiinţate în 10 staţii de metrou. Mulţumesc primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, primarilor sectoarelor 1, Clotilde Armand, 2, Radu Mihaiu, şi 6, Ciprian Ciucu, care au desfăşurat în ultimele 2 săptămâni activităţi de desfiinţare a construcţiilor ilegale. Ieri seară, într-o acţiune amplă, primăria sectorului 4 a desfiinţat spaţii ilegale din 7 staţii de metrou (Piaţa Unirii 1, Constantin Brâncoveanu, Piaţa Sudului, Eroii Revoluţiei, Apărătorii Patriei, Tineretului, Timpuri Noi). Mulţumesc d-lui. primar Băluţă pentru mobilizarea excelentă”, a transmis Cătălin Drulă.

El a precizat că Metrorex a depus solicitări şi către primăriile sectoarelor 3 şi 5, declarându-se convins că „şi acolo se va restabili legalitatea cât de curând”.

Metrorex a început, în urmă cu două săptămâni, evacuarea spaţiilor comerciale de la metrou, deţinute de firma sindicatului.

Au fost deja desfiinţate magazinele de la staţia de metrou Ştefan cel Mare, unde comercianţii au avut discuţii aprinse cu primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, iar şeful Metrorex a intervenit cu o rangă pentru a forţa intrarea într-un magazin.

De asemenea, au fost demolate cele de la staţia de metrou Pipera şi de la staţia Basarab.

sursa foto: Facebook/ Cătălin Drulă

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă