Comercianții bulgari nu vor turiști români pe litoral pentru că sunt pea săraci: „Nu cumpără nimic”

2 luni in urmă 27

Comercianții bulgari de pe litoral sunt extrem de necăjiți pentru că este plin de turiști români, care nu au resurse financiare îndeajuns de mari pentru a face vânzare.

Ei se plâng pentru că românii frecventează doar localurile, iar micii afaceriști nu se vor descurca cu plata chiriilor și a altor taxe de întreținere.

„Situația este foarte proastă, în mod special pentru magazinul meu. Eu vând încălțăminte produsă special pentru turiștii ruși, dar aceștia lipsesc. În locul lor au venit românii, care nu cumpără nimic. Există și tineri care nu fac deloc cumpărături, merg doar prin localuri”, s-a plâns un comerciant din Sunny Beach pentru un post public de radio.

„Există turiști, dar nu au mulți bani. Comerțul nu merge bine. Nu știm cum ne vom plăti chiriile și costurile de cazare”, a mai menționat un alt vânzător.

Pe litoralul bulgăresc se află și polonezi, ucraineni și moldoveni. De asemenea, există și un număr crescut de turiști rromi, în special cei care lucrează în străinătate și s-au întors în Bulgaria pentru vacanța de vară.

Comercianții bulgari nu vor turiști români. „Infrastructura este sufocantă”

Autoritățile care administrează Sunny Beach consideră că infrastructura și curățenia din stațiuni trebuie îmbunătățite.

„Sunny Beach are nevoie de parcări tampon și în acest sezon acest lucru a devenit deosebit de evident”, a declarat Zlatko Dimitrov, director executiv al Sunny Beach AD, societatea care administrează infrastructura.

„Aceasta este o mare încercare pentru noi, care va continua și în următorii ani. Cu ochiul liber se vede că infrastructura este sufocantă. Hotelurile nu sunt pregătite pentru acest tip de turiști”, a spus Dimitrov.

Potrivit hotelierilor, comercianților și concesionarilor de pe plaje, totuși, statul ar fi trebuit să aibă o publicitate turistică mai intensă și stimulente către piețe mai solvabile.

Turiștii și-au exprimat și ei nemulțumirea.

„Este o nebunie. Este mult zgomot, plajele sunt aglomerate, nu sunt umbrele”, spun turiștii. „În luna august au fost mereu mulți oameni. Să nu uităm că, datorită respectării distanței, a trebuit să reducem umbrelele și din această cauză numărul lor a scăzut cu 25-30%”, amintește un concesionar de pe plaja din Sunny Beach, relatează Antena3.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă