Comentariu de Dan Udrea » Să nu ne amuzăm cu Toni Petrea, ci să deplângem moștenirea cuplului Becali-Stoichiță!

4 săptămâni in urmă 1

E neverosimil cum etapă de etapă, indiferent ce artificii bifează patronul din perspectiva schimbărilor, Petrea poate găsi explicații, cu zâmbetul pe buze, pentru niște decizii care nu nu-i aparțin sub nicio formă.

"Așa am decis... Așa m-am gândit că ar fi mai bine... Așa am ales pentru acest meci" sunt doar câteva din așa zisele argumente pe care fostul secund al lui Reghecampf trebuie să le rostească cel puțin o dată pe săptămână.

Ceea ce a spus însă astăzi, în prefața meciului cu UTA, de la Arad, sfidează logica într-un mod frapant. Petrea e întrebat mai întâi de confruntarea de la Arad.

Replica lui? "E foarte important meciul, tot ce ne dorim e să câștigăm, să mai luăm 3 puncte și să ne păstrăm primul loc". Apoi, respinge cu fermitate ideea că ar putea menaja jucătorii care vor fi suspendați cu CFR în cazul în care vor încasa un cartonaș galben. "Tot ceea ce ne interesează e acest meci cu UTA și victoria e singurul obiectiv".

Petrea a fost întrebat și despre faptul că mai mulți jucători importanți nu se vor afla în lotul cu UTA, ci în cel de la Liga a 3-a, cu CSA Steaua. "Avem o listă cu jucători care au drept de joc și la Liga a 3-a. Am considerat ca pentru acest meci să împărțim lotul în două", după care tot el adaugă: "Dar repet, e foarte, foarte important meciul cu UTA".

Vi se pare că au sens vorbele lui Petrea? Vi se pare că există logică în înșiruirea frazelor lui? Evident că nu, dar vorbele lui goale, fără conținut și care se mai și bat cap în cap, în decurs de 2-3 minute, trebuie să ascundă cumva imixtiunea tot mai agresivă a patronului. Care a ales să trimită mai mulți jucători de la prima echipă la Liga a III-a, să o înfrunte pe CSA Steaua, într-un meci practic fără nicio miză sportivă, fiindcă ambele vor termina sigur pe primele două locuri, poziții care asigură accesul în semifinalele barajului de promovare. Și, implicit, a decis să descompleteze componența formației din Liga 1, care e în luptă pentru a câștiga titlul.

Totul dintr-un moft al lui Gigi Becali, care ține mai mult la orgoliile personale decât la obiectivele echipei sale din Liga 1. ABSOLUT ȘOCANT!

Și la final tuturor spuselor de azi, Toni Petrea ne zâmbește iarăși, nevinovat. Dacă n-ar fi realmente dramatic ce se petrece, atunci postura lui Petrea și mai ales ales modul lui de comunicare și arta de a scoate "castanele" ar fi chiar amuzante. Dar, de fapt, totul e ATÂT DE STÂNJENITOR!

"Eu n-am colaboratori la mine la club, ei sunt angajați, iar eu sunt stăpân. Ei au înțeles că trebuie să stea în ascultare la stăpân" 
Gigi Becali, afirmație pe care a tot repetat-o în ultimii ani

Dacă așa arată antrenorul principal de la FCSB în anul 2021, atunci degradarea, de imagine în primul rând, pe care Gigi Becali a produs-o în ultimii ani nu pare să aibă limite!

Să accepți orice, ba chiar și să încerci să justifici că tu iei deciziile și să sfârșești prin a te contrazice singur în declarațiile din aceeași conferință, dar cu toate acestea să zâmbești fals, doar de dragul de a sta pe bancă, de a purta la gât ecusonul pe care stă scris antrenor principal și de a încasa lunar 5.000 de euro, acest lucru sub nicio formă nu e de compătimit. Ci de arătat cu degetul, de acuzat și de dat exemplu la cursurile școlii de antrenori: AȘA NU.

Andronache, Vintilă, Petrea! Aceasta e lista ultimilor 3 tehnicieni. Cândva, Becali lega titluri și/sau performanțe europene cu triplete de genul Zenga, Protasov, Olăroiu! Sau Reghecampf, Gâlcă, Dică!

Între timp însă, patronul crede că se pricepe la fotbal, că un antrenor trebuie să fie doar un executant de ordine și singurul lucru care îl face valoros pe bancă e să dețină un telefon mobil. AICI S-A AJUNS!

Poate că aceasta e lumea corectă pentru fotbalul românesc. Poate că așa trebuie să fie din moment ce la 9 ani de când a șocat o lume întreagă, atunci când i-a răspuns lui Becali la telefon chiar pe bancă, în timpul derby-ului cu Rapid, Mihai Stoichiță a ajuns să fie boss-ul Comisiei Tehnice din FRF și, practic, șeful tuturor antrenorilor de la noi!

Stoichiță a dat o linie pe care astăzi Toni Petrea, dar nu numai el, calcă apăsat. Și probabil speră, de ce nu, că undeva prin anul 2030, modul în care astăzi tace și înghite orice de la un patron, care a transformat fotbalul în jucărie și bășcălie și care se consideră stăpân, îl va împinge și pe el șef al unei comisii tehnice sau al unei școli de antrenorat.

Evident, în cazul în care va mai exista fotbal în România și peste 9-10 ani și nu se va ajunge ca trendul impus de cuplul Becali - Stoichiță în primăvara lui 2012 să transforme fotbalul dintr-un sport liber și atât de pasional într-unul în care doar stăpânii dictează și sclavii execută! 

Gigi Becali a fost reabilitat! EXCLUSIV Patronul FCSB anunță o lovitură uriașă după victoria de la ÎCCJ: „Iau 13 milioane de euro!”EXCLUSIV Gigi Becali, anunț despre revenirea în politică, după ce a scăpat de cazier: „Vrei să mai fac altă pușcărie?”

Fapta oribilă comisă de deținutul care a evadat și a fost prins după 7 ore, într-un canal

Libertatea

Playtech: Laurette, BĂTUTĂ după ce nu s-a înțeles la bani pentru o noapte de amor. Ce TARIF are mulatra
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă