Comentariu al unei deputate din Spania, la adresa unor imigranți care se plâng că țara e rasistă: „Le luăm bilete de avion”

2 luni in urmă 1


Rocío De Meer Méndez, o deputată de extremă dreapta din Spania, îi ironizează pe doi imigranți care se plâng la o emisiune TV de obstacolele de care se lovesc pentru a intra în legalitate și a obține acte. 


În urmă cu o săptămână, un incendiu puternic a izbucnit în Badalona, Spania, la un depozit în care se adăposteau ilegal mai mulți imigranți din Africa, soldat cu 3 morți și 19 răniți.


Invitați la o televiziune locală din orașul respectiv, doi supraviețuitori își enumeră neajunsurile: „Nu avem nevoie de mâncarea pe care ne-au adus-o, nu murim de foame. Nu avem nevoie nici de haine. Nu vrem cazare la pensiuni, vrem locuințe”.


Unul dintre ei acuză: „Trebuie să spunem, țara asta e foarte rasistă. Oamenii au nevoie de acte”. 


Astăzi, deputata Rocío De Meer Méndez a distribuit pe Twitter clipul cu declarațiile imigranților și a adaugat un comentariu ironic: „Le vom da acte, bilete de avion înapoi în țările lor”.


<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="es" dir="ltr">Les daremos un papel, el billete de vuelta a sus países. <a href="https://t.co/rf5C9Pwlrg">pic.twitter.com/rf5C9Pwlrg</a></p>— Rocío De Meer ن (@MeerRocio) <a href="https://twitter.com/MeerRocio/status/1340630773196611590?ref_src=twsrc%5Etfw">December 20, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

În vârstă de 30 de ani, Méndez este membră a partidului de extremă dreapa Vox, care a obținut aproape jumătate din voturile din alegerile parlamentare din Spania de anul trecut.


Deputata Rocío De Meer Méndez. Foto: Facebook
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă