Comandantul Spitalului Militar din Focșani, schimbat după ce s-a descoperit că au fost vaccinați 145 de civili care nu erau eligibili

4 săptămâni in urmă 1

Ministerul Apărării Naţionale a transmis, luni, 15 martie, concluziile verificărilor procesului de vaccinare la Spitalul Militar Focşani, județul Vrancea, și a precizat că 145 de doze de vaccin au fost administrate unor persoane civile, care nu se încadrau în criteriile de eligibilitate stabilite de Strategia naţională. De asemenea, comandantul spitalului, Vasile Roman, a fost înlocuit, informează News.ro.

Potrivit raportului Comisiei pentru verificarea activităţii de vaccinare, la sediul Cercului Militar Focşani au fost organizate două centre de vaccinare:

Un centru de vaccinare coordonat de SMU Focşani, unde au fost vaccinate persoane din cadrul spitalului şi unităţilor militare arondate acestuia, eligibile pentru etapele I şi II; Un centru de vaccinare coordonat de DSP Vrancea, cu patru fluxuri de vaccinare, două pentru persoane civile din judeţ şi două pentru militari şi aparţinători, de asemenea, eligibili pentru etapele I şi II.

„Din totalul de 2.645 doze de vaccin efectuate în total, au fost înregistrate 145 de doze de vaccin (doza I şi rapel) administrate unor persoane civile, pentru care nu au putut fi identificate date care să certifice încadrarea în criteriile de eligibilitate stabilite de Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România”, a transmis MApN.

În urma verificărilor, a fost dispusă încetarea împuternicirii actualului comandant al Spitalului Militar de Urgenţă (SMU) „Dr. Alexandru Popescu” din Focşani, Vasile Roman.

Comandantul Spitalului Militar din Focșani, schimbat după ce s-a descoperit că au fost vaccinați 145 de civili care nu erau eligibiliVasile Roman. Foto: smufocsani.mapn.ro

De asemenea, s-au dispus şi alte măsuri:

Reorganizarea activităţilor în cadrul centrelor de vaccinare pentru asigurarea evidenţei corecte a persoanelor vaccinate, cu verificarea strictă a condiţiilor de eligibilitate şi respectarea procedurilor prevăzute de Strategia naţională de vaccinare;Continuarea acţiunilor de verificare şi control în celelalte centre de vaccinare organizate de MApN pentru asigurarea respectării cu stricteţe a procedurilor prevăzute de Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România;Asigurarea transparenţei privind desfăşurarea procesului de vaccinare, prin informări periodice către mass-media şi publicul larg începând de astăzi, 15 martie, pe site-ul central al MApN.

Publicația Recorder a anunţat miercuri că a obţinut, din surse oficiale, statisticile complete despre dozele de vaccin administrate în România până pe data de 5 martie. Datele arată că peste 7.000 de persoane s-au vaccinat mai devreme decât ar fi avut dreptul conform regulilor din strategia naţională de vaccinare, iar peste 4.000 dintre acestea sunt persoane din etapa a III-a (populaţia generală), care au fost imunizate în locul bolnavilor cronici, al bătrânilor de peste 65 de ani şi chiar înaintea unor cadre medicale.

Foto: Ziarul de Vrancea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă