Comandanții Regimentului Azov, recent eliberați, vor rămâne în Turcia până la sfârșitul războiului

4 zile in urmă 14

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că acordurile Ucrainei cu Rusia prevăd că cei cinci lideri ai Regimentului Azov, care au fost eliberați în cadrul schimbului de prizonieri din 21 septembrie, vor rămâne în Turcia până la sfârșitul războiului, potrivit publicației ucrainene Pravda.

  • „Ucraina a adus înapoi 215 eroi din captivitatea rusă. Apreciem foarte mult contribuția tuturor celor care au participat la salvarea apărătorilor și nu o vom uita niciodată.
  • Sincere mulțumiri lui Recep Tayyip Erdoğan, președintele Turciei, pentru rolul de lider în acest proces. Am convenit ca cei cinci comandanți Azov eliberați să rămână în condiții confortabile în Turcia până la sfârșitul războiului și să își poată vedea familiile.
  • În plus, în semn de recunoștință pentru ajutorul acordat țării noastre, Ucraina a eliberat din captivitatea rusă cinci cetățeni ai Marii Britanii, doi cetățeni ai Statelor Unite, precum și cetățeni din Maroc, Suedia și Croația. Sunt recunoscător Arabiei Saudite pentru mediere”, a scris Zelenski, pe contul lui de Facebook.

Acesta a adăugat că Ucraina își amintește de „toți cei care au rămas în captivitate rusă” și va face tot posibilul pentru a-i elibera.

Printre prizonierii eliberați se numără Denis Prokopenko (alias Redis), locotenent-colonel în Garda Națională a Ucrainei și comandant al Regimentului Azov, și Sviatoslav Palamar (alias Kalyna), comandant adjunct al Regimentului Azov al Gărzii Naționale a Ucrainei. Cei doi au condus apărarea uzinei siderurgice Azovstal din Mariupol.

Serhii Volinkskii („Volyna”), comandantul Brigăzii 36 de pușcași marini, a fost, de asemenea, eliberat din captivitate.

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă