Colonelul Gheorghiță confirmă ce a scris sâmbătă Libertatea: se amână cu 10 zile prima doză pentru 35.000 de oameni din profesiile esențiale. „Programările până pe 15 aprilie sunt ocupate”

1 lună in urmă 22

Sâmbătă, ziarul a publicat un mesaj intern al DSP către centrele de vaccinare, care spunea că nu se vor mai elibera vaccinuri, din cauza faptului că s-au programat prea mulți oameni în afara platformei.

Libertatea a prezentat în articolul citat variantele autorităților, scriind că ele înclină pentru a amâna nu rapelul, ci prima doză. 

Colonelul Gheorghiță a confirmat marți, într-o conferință de presă, că au ales varianta de a lăsa neatinse termenele de rapel și au decalat cu 10 zile administrarea primei doze pentru 35.000 de oameni din activitățile esențiale.

„Soluția noastră pentru continuarea campaniei de vaccinare fără să afectăm doza de rapel, a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani și a bolnavilor cronici este că începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoane pentru doza 1, practic o programare de pe 28 ianuarie se mută pe 8 februarie”, a declarat Valeriu Gheorghiță, care a anunțat că în acest moment România are un deficit de 117.000 de doze de vaccin.

La întrebarea despre vaccinarea profesorilor, pusă de Hotnews, șeful CNCAV a spus că ”asta depinde de termenele aprovizionare, care încă nu ne-au fost comunicate, pentru celelalte companii care vor aduce vaccinul”.

„Programările până pe 15 aprilie sunt ocupate. 1,8 milioane locuri pentru vaccinare”, a mai spus Valeriu Gheorghiță, în conferința de presă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă