Coloane de camioane și timpi de așteptare URIAȘI la principalele puncte de trecere a frontierei spre Ungaria

1 lună in urmă 32

Coadă camioane vamăCoadă camioane vamă

Nervii șoferilor sunt puși la grea încercare și asta deoarece au parte de o nouă zi cu aglomerație și timp mari de așteptare pentru a ieși din țară, la principalele puncte de trecere a frontierei spre Ungaria. Vorbim despre coloane de camioane formate pe mai mulţi kilometri, la Nădlac II şi Vărşand așteptându-se cel puţin şase ore pentru tranzitare.

MARŢI, 06 APRILIE 2021, 09:58

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

Timpii mari de aşteptare sunt cauzaţi de numărul "foarte mare" de automarfare prezente la verificări pe sensul de ieşire din ţară, "din cauza restricţiilor aplicate de autorităţile maghiare cu ocazia sărbătorilor Pascale".

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, de pe autostrada pan-europeană, sunt deschise opt artere de ieşire din ţară pentru traficul greu, dar se înregistrează un timp de aşteptare de cel puţin 360 de minute pentru formalităţi. Şi în PTF Vărşand se aşteaptă şase ore, aici fiind disponibile trei artere de ieşire din România pentru camioane.

În PTF Nădlac I este deschisă o arteră şi se aşteaptă 80 de minute, iar la Turnu nu sunt coloane de camioane.

Şi în judeţul Bihor este aglomeraţie la ieşirea din ţară, în cazul traficului greu. La Borş, spre exemplu, acolo unde sunt trei artere deschise, se aşteaptă 280 de minute, iar la Borş II sunt disponibile patru artere, dar se aşteaptă 250 de minute.

În Satu-Mare, la PTF Petea, timpul de aşteptare pentru tranzitare este de 240 de minute şi sunt deschise două artere pentru ieşirea camioanelor din ţară.

Autorităţile române au luat legătura cu cele ungare pentru găsirea unor soluții comune care să ducă la fluidizarea traficului.

Vă reamintim că Ungaria a impus restricţii de circulaţie pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, care s-au aplicat începând de joi, 1 aprilie, ora 23:00, și până vineri, 2 aprilie, ora 23:00, şi de sâmbătă, 3 aprilie, ora 23:00, și până luni 5 aprilie, ora 23:00 (orele României).

În schimb, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei din vestul ţării se desfăşoară în condiţii normale, relatează Agerpres.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă