Colin Bell, cel mai mare fotbalist din istoria lui Manchester City, a murit la 74 de ani! A fost o legendă a „cetățenilor” și a naționalei Angliei

1 lună in urmă 53

Colin Bell a jucat de 492 de ori pentru Manchester City, în cele 13 sezoane în care a îmbrăcat tricoul „cetățenilor”, iar moartea sa îndoliază fotbalul din Marea Britanie.

În onoarea sa, una dintre tribunele de pe Etihad Stadium a primit numele său, în 2004.

Fostul internațional englez Colin Bell a murit la 74 de ani, după o scurtă suferință: este considerat cel mai mare jucător din istoria lui Manchester City!

În cele 492 de meciuri jucate pentru Manchester City, de-a lungul a 13 sezoane, Colin Bell a reușit să câștige titlul din First Division, Cupa Angliei, Cupa Ligii Angliei și Cupa Cupelor și a marcat 152 de goluri pentru „cetățeni”.

El a înscris de asemenea de 9 ori în cele 48 de meciuri jucate pentru naționala Angliei și a făcut parte din lotul Angliei de la Cupa Mondială din 1970.

Cunoscut drept Colin „The King”, Bell a avut partea de o onoare specială. Fanii lui City au votat în 2004 ca una dintre tribunele de pe Etihad Stadium să poarte numele său, care este pomenit și acum în cântecele suporterilor de la meciurile echipei.

Pentru cariera sa strălucitoare și pentru contribuția adusă fotbalului englez, Colin Bell a fost selectat în English Football Hall of Fame și în 1998 a fost ales în Football League 100 Legends.

Este considerat cel mai mare jucător din istoria lui Manchester City pe site-ul celor de la Times, în cartea lui Ian Penney „The Essential History of Manchester City” și de către cei de la Manchester Evening News.

The post Colin Bell, cel mai mare fotbalist din istoria lui Manchester City, a murit la 74 de ani! A fost o legendă a „cetățenilor” și a naționalei Angliei appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă