Colecţie de artă vândută pentru 676 de milioane de dolari în contextul unui proces de divorţ / Loturile au aparţinut mogulului din domeniul imobiliar Harry Macklowe şi fostei lui soţii, Linda

1 săptămână in urmă 20

35 de lucrări de artă, unele create de Andy Warhol şi Jackson Pollock, au fost scoase la vânzare la New York, iar colecţia a generat luni un total de peste 676 de milioane de dolari, anunță News.ro.

Loturile au aparţinut mogulului din domeniul imobiliar Harry Macklowe şi fostei lui soţii, Linda. Cuplul a fost îndemnat să scoată la vânzare colecţia şi să împartă venitul în cadrul procesului de divorţ început în 2018, potrivit BBC.

Anul viitor, vor fi vândute alte 35 de opere de artă.

Între cele adjudecate luni, la Sotheby’s, s-a numărat „No 7”, tablou de Mark Rothko, vândut pentru 82,5 milioane de dolari – al doilea cel mai mare preţ obţinut de o lucrare a artistului.

„Number 17, 1951″, de Jackson Pollock, a fost adjudecat contra sumei de 61,2 milioane de dolari.

Lucrarea „Nine Marilyns” a lui Andy Warhol, realizată la scurt timp după moartea arctriţei Marilyn Monroe, a fost vândută pentru 48,5 milioane de dolari.

Valoarea colecţiei a fost estimată la 400 de milioane de dolari şi, înainte de licitaţia de la New York, ea a fost prezentată în Taipei, Hong Kong, Paris şi Londra.

Sursa foto: Captură video

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă