Codin Maticiuc a scris o carte despre Nuțu Cămătaru. „5 ani de zile am stat pe lângă el, de la nunți și petreceri până la închisori”

2 săptămâni in urmă 7


Codin Maticiuc a dezvăluit astăzi, 22 noiembrie, prin intermediul unei postări pe Facebook că a scris o carte despre interlopul Ion Balint, cunoscut drept Nuțu Cămătaru. Cartea intitulată „Dresor de lei și de fraieri - Viața lui Nuțu Cămătaru” va apărea miercuri, ziua în care Codin Maticiuc va susține și o conferință de presă pe Youtube alături de personajul principal al cărții sale.


„Aceasta este cartea mea. O carte la care am lucrat în ultimii 5 ani de zile. Am realizat că este un subiect prin 2014 când, aflându-mă la Miami, pe prima pagină a ziarului Miami Herald era Nuțu Cămătaru. Abia în 2017 am găsit o cunoștință comună care m-a dus la Nuțu. Am reușit să-l conving să mă lase să îi aflu povestea.”, a dezvăluit Codin Maticiuc pe Facebook.„Am fost martorul tăcut al unor răfuieli și reglări de conturi cum nu mi-am putut imagina că există”


Totodată, el a și explicat cum a reușit să scrie o carte despre unul dintre cei mai cunoscuți interlopi ai României. Timp de cinci ani de zile, Codin Maticiuc a stat alături de Nuțu Cămătaru, după ce acesta și-a dat acordul, l-a primit chiar și în familia lui.


„5 ani de zile am stat pe lângă el de la nunți și petreceri până la închisori. Am fost cu el să-și viziteze fiul, aflat în pușcărie pe atunci, l-am însoțit la Curtea Supremă unde a fost și condamnat. L-am vizitat la Jilava, penitenciarul din Ploiești și la cel din Găești. Am văzut și condițiile generale din penitenciare dar și cele speciale pentru clanuri și îndeosebi pentru "Inamicul Public Numărul Unu".


5 ani de zile. 5 ani de când am intrat în lumea lui, i-am cunoscut deopotrivă anturajul și dușmanii, poveștile și familia. 5 ani de când am primit un acces într-o lume paralelă, a adevăraților băieți răi. 5 ani de zile în care am fost martorul tăcut al unor răfuieli și reglări de conturi cum nu mi-am putut imagina că există, narate cu lux de amănunte de leaderul clanului Cămătaru.”, a mai povestit Codin Maticiuc în postarea lui de pe Facebook.


„Cât a cântărit prezența lui Ion Balint în viața unor «grei» ca Gigi Becali sau Marian Vanghelie și mulți alții?”


„Această carte are un prezent, observat de mine, un băiat ce a pășit într-un univers necunoscut și un trecut, povestit de nimeni altul decât Nuțu Cămătaru. Un trecut care-l privește și-n care se amestecă mafia străzii cu cea a politicii. Cât a cântărit prezența lui Ion Balint în viața unor «grei» că Gigi Becali sau Marian Vanghelie și mulți alții? Veți afla acum.”, a mai explicat Codin Maticiuc care a anunțat că miercuri, 24 noiembrie, cartea cu Nuțu Cămătaru va apărea.


Pe aceeași dată, la ora 13.00, el va susține o conferință de presă pe canalul lui de Youtube cu Nuțu Cămătaru. „Va fi prima și foarte probabil ultima oară când el va purta un dialog deschis cu voi și cu presa. Cineva va prelua întrebările voastre și ni le va adresa.


Vă promit că voi răspunde la mai multe întrebari dintre cele formulate de voi decât de la toată presă prezentă la eveniment.”, a mai specificat acesta.Un pasaj din partea lui Codin Maticiuc despre Nuțu Cămătaru


"… a golit un spray de-ăla paralizant în cort. Să fi văzut cum se călcau în picioare să iasă. Dar ai dracului veniseră pregătiți. Imediat au scos săbiile la noi. Jur că am crezut c-a omorât douăj de înși. Dar le-a rupt doar picioarele. Atunci Gușă al meu a ridicat un topor de pe jos și s-a apucat de ei", acesta fiind un scurt pasaj din cartea lui Codin Maticiuc intitulată „Dresor de lei și de fraieri - Viața lui Nuțu Cămătaru”.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă