Cod roşu de inundaţii, în judeţul Alba. A fost emis mesaj RO-Alert

3 săptămâni in urmă 15

Hidrologii au emis, duminică, avertizare cod roşu de inundaţii pentru râul Arieş, în judeţul Alba. ISU Alba a transmis un mesaj RO-Alert pentru localităţile vizate, potrivit Alba24. Mai mult,  puhoaiele au rupt în noaptea de sâmbătă spre duminică un drum comunal și este impracticabil.

Potrivit ISU Alba, populația din Scărișoara, Gârda de Sus și Arieșeni a fost avertizată duminică prin mesaj RO-ALERT. Până la ora 12.00, judeţul Alba este sub incidenţa unor avertizări cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente.

Drumul comunal DC 90 către Poiana Sohodol este impracticabil, fiind rupt de apă pe o porțiune. Accesul în sat se poate face dinspre comuna Roșia Montană, potrivit Alba24.

În vara acestui an, comuna Sohodol a fost lovită de inundații, zeci de gospodării fiind distruse, mai multe mașini fiind luate de ape.

Potrivit INGHA, este cod portocaliu, până pe 27 decembrie, la ora 12.00, pentru râurile din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), Lăpuş (judeţul Maramureş), Crişul Repede (judeţele Cluj şi Bihor), Crişul Negru (judeţele Bihor şi Arad), Crişul Alb (judeţele Hunedoara şi Arad), Arieş (judeţul Alba), Bega ( judeţul Timiş) şi Timiş (judeţele Timiş şi Caraş-Severin).

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă