Cod portocaliu de inundaţii în nord-vestul României

4 săptămâni in urmă 12

 100 de oameni au fost evacuați. Sute de animale moarte sau dispărute. Meteorologii au emis Cod Roșu 100 de oameni au fost evacuați. Sute de animale moarte sau dispărute. Meteorologii au emis Cod Roșu

Este pericol de inundaţii în nord-vestul României. Specialiştii avertizează că pot fi depăşite cotele de inundaţii pe râuri din bazinele hidrografice Crişul Negru, Drăgan şi Iad.

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundaţii în judeţele Cluj şi Bihor. Avertizarea este valabilă vineri până la ora 14.00.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Negru – bazin amonte confluenţă cu râul Valea Roşie, Drăgan – bazin amonte S.H. Valea Drăganului, Iad – bazin amonte S.H. Leşu, judeţele Cluj şi Bihor.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Crişul Negru – afluenţii de dreapta aval S.H. Poiana – amonte S.H. Beiuş, precizează hidrologii.

The post Cod portocaliu de inundaţii în nord-vestul României appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă