Cod galben de ninsori, viscol și polei până luni. Zonele afectate

1 lună in urmă 12

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, două coduri galbene de ninsori, intensificări ale vântului și polei până luni, pentru mai multe zone din țară. Sunt afectate zonele montane din Carpații Meridionali și din Carpații Occidentali, precum și zone extinse din jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei și sud-estul Transilvaniei, informează Digi 24.

Astfel, în intervalul 31 ianuarie, ora 20.00 – 01 februarie, ora 10.00, ANM a emis o avertizare cod galben pentru ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, la altitudini de peste 1400 m, în Carpații Meridionali și Carpații Occidentali.

În Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1400 m, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Cod galben de ninsori, viscol și polei până luni. Zonele afectate

Al doilea cod galben este valabil în intervalul 31 ianuarie, ora 20:00 – 01 februarie, ora 10:00, de polei pe arii extinse în jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei, sud-estul Transilvaniei.

În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua parte a nopții de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă