Cod galben de ninsori și viscol în 20 de județe. Care sunt zonele afectate

1 lună in urmă 7


Meteorologii au emis un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, la munte,  care intră în vigoare de marți, ora 23.00 și este valabil până miercuri, la ora 18:00.


În intervalul menționat, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50 - 60 km/h. La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80 - 90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.


Totodată, meteorologii au emis și o informare meteo de vreme rece, ninsori și vânt, valabilă de marți, ora 21.00 până joi, ora 10.00.


Harta zonelor afectate de codul galben de viscol

Astfel, începând din noaptea de marți spre miercuri (6/7 aprilie), în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15...20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.


Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45 - 55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada. Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative.


Precipitații mixte, dar slabe cantitativ, se vor înregistra marți (6 aprilie) și în regiunile nord-vestice. Până sâmbătă (10 aprilie) vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local va fi brumă.


Prognoză meteo specială pentru București


Meteorologii au transmis că de marți, ora 21.00, până miercuri dimineață, ora 9.00, va ploua slab, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 3 - 6 grade.


De miercuri ora 9.00 până joi, ora 10.00, vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 7 - 9 grade, iar cea minimă de -2 - 0 grade, mai scăzută în zona periferică. Va ploua, iar vântul va bate cu 45...55 km/h. Vor fi condiții de ceață și brumă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă