Cod galben de ninsori în 15 județe și București. Frig și strat de zăpadă până joi dimineața

1 lună in urmă 1

Începând de miercuri noapte și până joi dimiineața la ora 6.00, sudul țării intră sub cod galben de frig și de ninsori.

Iarna revine în forță în mare parte a țării. ANM a emis cod galben de ninsori în sudul țării, în Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

Începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (9/10 martie) și până în dimineața zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Și Bucureștiul va fi sub cod galben de ninsori.

Ninsori și în restul țării

Frig va fi și restul țării până miercuri, acolo începe să ningă. Aria precipitațiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 martie) și în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș.

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane.

Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

foto: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă