Cod galben de ninsori în 15 județe, până sâmbătă dimineață. Care sunt zonele afectate

1 lună in urmă 1


O avertizare Cod galben de precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare, valabilă până sâmbătă dimineaţa în 15 judeţe a fost emisă, vineri, de către Administraţia Naţională de Meteorologie, notează Agerpres.


Astfel, în intervalul 8 ianuarie, ora 12.00 - 9 ianuarie, ora 04.00, în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură va ninge, iar local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum şi în sudul şi sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile.


Ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.


Conform ANM vor fi sub avertizare Cod galben 15 județe: Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea.


În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea de sud a teritoriului, unde se vor acumula în general 15...25 l/mp.ANM precizează că, în următoarele zile şi pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariţie a intervalelor cu precipitaţii va fi ridicată, concomitent cu instalarea unei mase de aer rece.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă