Cocalarul în geacă de rocker

1 lună in urmă 15

S-a ales praful din imaginea atent construită de Florin Cîțu de om al ”viitorului”, școlit în America, de reprezentant al noii generații în politică. Modul în care l-a executat pe ministrul justiției, Stelian Ion, și gesticulația ulterioară arată că nu este cu nimic diferit de cei mai toxici politicieni care au condus până mai ieri România.

Pretinde doar că ar fi altfel decât ei, în rest se potrivește perfect tuturor zicalelor din categoria ”lupul în blană de oaie”. În cazul său, cel mai bine s-ar potrivit cocalarul politic în geacă de rocker.

Din păcate, mulți și-au pus speranțe în el, au crezut sincer în imaginea pe care PR-iștii partidului au vându-o cu atât de mult talent. Părea să vorbească aceeași limbă cei din clasa de mijloc, cu ceva educație și vise că se poate „ca afară”. A făcut paradă cu studile și cariera lui din străinătate, în geacă de rocker, genul nonconformist dar cu principii. Neplagiator. Incoruptibil. Liberalul! Omul care înțelege antreprenorii!

Tricoul cu Metallica, fan Vama Veche și tinerețea romantică din SUA când nu prea avea bani, dar era fericit. Nu-i așa că nu prea semăna cu nimeni de dinaintea lui? Când a vrut să devină șeful PNL, chiar fără istoric de mare liberal și apărut parcă din neant, mulți au zis că este totuși o variantă infinit mai bună decât prăfuitul Ludovic Orban.

În treacăt fie spus, vă mai amintiți când Orban a spus că Florin Cîțu îi dăduse cuvântul că dacă îl pune premier nu va candida la președinția partidului? Iată-l azi mușcând mâna care l-a făcut ministru de finanțe, parlamentar și chiar premier.

Foto: Oscar Manto

Ca nevestele înșelate care plâng în pumni strigând: „cum de nu mi-ai dat seama?!”, a venit și trezirea la realitate. Cei mai mulți au ignorat toate semnele, pentru că doreau să fie adevărat.

A abandonat lupta pentru reformarea justiției și repararea legilor distruse de PSD. A lăsat baltă campania de vaccinare. Monument de cinism și egoism, a trădat fără nici o tresărire interesul public, agenda reformistă și s-a concentrat exclusiv pe campania internă a PNL.

Au venit apoi veștile despre tinerețile lui în SUA când, la 28 de ani, numai copil nu era. Era sărac, dar de fapt avea mașină, părea corect, dar a condus beat și nu și-a restituit un împrumut. Dar mult mai grav decât toate aceste rătăciri din tinerețe este că acum, la maturitate deplină, a încercat să ne tragă pe sfoară tot ca ultimul cocalar din cartier, alegând să ascundă totul de ochii publicului și să mintă cum respiră.

A negociat cu baronii PNL în cel mai curat stil pesedist, preluând de la PSD ideea unui program de tip PNDL pe care l-a botezat Anghel Saligny ca să sune mai bine iar publicul să nu realizeze din prima că acționează fix ca Victor Ponta sau Liviu Dragnea în negocierile cu baronii locali, cumpărați la bucată cu bani pentru drumuri, podețe, canalizare.

Dacă ne vinde pe toți atât de ușor, ziua în amiaza mare, nu noaptea ca hoții, înseamnă că funcționează perfect în logica borfașilor de partid. Florin Cîțu împreună cu marele său susținători de la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis, știu bine amândoi că o justiție slabă înseamnă un mare jaf național. Că dacă vom avea iarăși procurori controlabili și manevrabili vom avea cu toții de pierdut.

Banii publici direcționați în buzunarul clientelei de partid pentru o mână de voturi la congresul PNL din 25 septembrie înseamnă mai puține locuri în spitale pentru noi, resurse risipite de kilometri de asfalt și beton construite la suprapreț, cu prețul șpăgii inclus în costuri ca TVA-ul.

Florin Cîțu poate li s-a părut unora un adevărat prinț pe cal alb în comparație cu Viorica Dăncilă sau alte variante de premier la fel de proaste chiar de la PNL. Numai că sub geaca de rocker, s-a ascuns bine până azi un mare cocalar politic, cu nimic diferit de cei mai toxici premieri care s-au perindat pe la Palatul Victoria.

Sursa Foto: Guvernul României

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă