Coca-Cola le-a cerut angajaților să fie «mai puțin albi»

1 lună in urmă 3

Dorind să încurajeze și să promoveze diversitatea, Coca-Cola și-a invitat angajații să participe la cursul „Confronting Rasism” (n.r. – Combătând rasismul), accesibil pe LinkedIn Education. Lucrurile s-au inflamat după ce un participant a făcut public conținutul prelegerilor.

Câteva mesaje afișate în timpul cursului au devenit virale pe rețelele de social-media în februarie, după ce un angajat le-a trimis lui Karlyn Borysenko, cunoscută comentatoare pe YouTube.

Coca-Cola le-a cerut angajaților să fie «mai puțin albi»Traducerea titlului și subtitlului cursului: „Combătând rasismul. Să înțelegem ce înseamnă să fii alb și să luptăm împotriva a ceea ce însemnă să fii rasist”

„În Statele Unite și în alte națiuni occidentale, albii au fost învățați să se simtă superiori doar pentru că sunt albi”, este unul dintre mesaje. Un altul îi îndeamnă pe participanții la curs să fie „mai puțin albi”, au scris New York Post și site-ul entrepreneur.com.

Potrivit mesajelor, pentru a fi „mai puțin albi”, aceștia trebuie să dea dovadă de mai puțină aroganță, de mai puțină ignoranță, să să se comporte mai umil, să fie mai dispuși să asculte și să se dezică de solidaritatea albilor.

La scurt timp după ce a devenit viral – pe Twitter a obținut 18.000 de retweet-uri și peste 34.000 de like-uri -, cursul a fost retras de LinkedIn.

Unii angajați susțin că au fost obligați să participe. Compania vorbește despre o recomandare

Sociologul Robin DiAngelo, autorul volumului „White Fragility” (n.r. – Fragilitatea albă), apare în curs, dar a susținut că acest lucru s-a întâmplat fără știința și fără voia sa.

„Mesajele incluse nu au fost create de dr. DiAngelo. Nu a știut că imaginile video au fost astfel reeditate și că au fost folosite pentru un curs împotriva rasismului. Felul în care toate acestea au fost prezentate nu este cel pe care și l-ar fi dorit”, a declarat reprezentanta lui Robin DiAngelo.

Coca-Cola le-a cerut angajaților să fie «mai puțin albi»Logo-ul companiei Coca-Cola, pe acoperișul unui sediu din Belgia

Deși mai multe persoane din interiorul companiei, inclusiv cea care a trimis mesajele către YouTube-rul Karlyn Borysenko, au susținut că participarea la acest curs a fost obligatorie, Coca-Cola a negat această variantă într-un răspuns pentru Newsweek, afirmând că a recomandat angajaților participarea la curs, dar nu i-a obligat să o facă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă