Coaliţia se naşte greu. Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR n-au reuşit să încheie negocierile. Noul termen-limită: luni seara

2 luni in urmă 31

Probabil, pentru că înţelegerea între părţi este încă departe.

Astfel, semnarea acordului între formaţiuni, care era aşteptată sa se producă duminică seara, se amână. Noul orizont de timp în care s-ar putea semna acordul PNL - USR PLUS - UDMR este luni seară.

Surse politice spun că sunt puncte în divergenţă la Justiţie, puncte care trebuie negociate la nivel politic de către cei patru lideri ai de partide. Nici capitolul referitor la legislaţia electorală nu a fost închis. 

Este vorba de alegerea primarilor în două tururi, respinsă de UDMR.

Premoniţia lui Orban, duminică după-amiaza: "Veţi afla astă-seară rezultatele"

Anterior discuţiilor prelungite până duminică seara, preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat:

"Am făcut progrese foarte importante în negocieri. Veți afla în această seară rezultatele. Când vom finaliza discuțiile, fie în această seară, fie mâine, vom prezenta programul de guvernare", a spus Orban.

El a admis că există nemulțumiți în urma negocierilor, dar a precizat că liderii formaţiunilor sunt hotărâţi să finalizeze negocierile.

Referitor la posibilitatea ca la votul pentru șefia Camerei Deputaților să nu întrunească numărul de voturi necesar, Orban a spus că are încredere că toți parlamentarii PNL, USR PLUS și UDMR vor respecta înțelegerile încheiate.

Orban şi-a mai exprimat speranţa că duminică va fi finalizat și calendarul de învestire a Guvernului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă