Coaliția de guvernare are luni prima întâlnire din 2022. Certificatul verde, printre temele de discuție

1 săptămână in urmă 40

Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 08:07

115 citiri

Coaliția de guvernare are luni prima întâlnire din 2022. Certificatul verde, printre temele de discuție

PSD, PNL și UDMR se întâlnesc luni, 10 ianuarie, în prima ședință a coaliției de guvernare din 2022. Printre principalele subiecte de discuție se vor regăsi legea certificatului verde la locul de muncă, precum și criza din energie.

Unul dintre subiectele principale ale discuției va fi certificatul verde la locul de muncă. Președintele PSD Marcel Ciolacu a dat deja semne săptămâna trecută că formațiunea sa a renunțat la această idee.

„Cred că e un pic cam târziu să mai vii acum cu măsuri printr-un act legislativ. De obicei se fac previziuni. După 2-3 săptămâni după ce în toată Europa există numărul mare de cazuri, ajunge și în România. Când am mai avea timp să intervenim pentru valul 5? Iar certificatul, am mai spus, nu e singura măsură. (…) Va trebui să căutăm măsuri dacă ajungem într-o situație iarăși cu o presiune mare pe spitale. Cred că cu aceste medicamente vom reuși să oprim.”, a relatat Ciolacu la Antena 3.

De cealaltă parte, liberalii s-au arătat în favoarea introducerii acestei legi. Mai mujlt, liderul PNL Florin Cîțuj a lansat un atac subtil la adresa lui Ciolacu.

„Dacă sunt şi alte soluţii, dacă preşedinte PSD, Marcel Ciolacu, are şi altă soluţie, sunt foarte deschis să vedem şi altă soluţie. Dacă nu certificatul verde, altceva. Dar vă spun foarte clar nu voi accepta nicio soluţie care închide economia. Nicio soluţie care vine şi închide economia nu va fi susţinută de PNL”, a relatat Cîțu.

Cea de-a doua temă majoră a discuției din interiorul coaliției de guvernare va fi, cel mai probabil, criza din energie, Marcel Ciolacu arătându-se nemulțumit de Legea plafonării prețurilor la energie pregătită de ministrul Virgil Popescu.

„În primul rând, funcționăm pe o lege propusă de actualul ministru, din punctul meu de vedere ineficientă, ea neputând fi pusă în aplicare, cea cu plafonarea și cu compensarea facturilor. Va trebui cât mai curând să avem o ședință de coaliție și să venim cu alt act normativ, ori prin ordonanță, ori facem ședință extraordinară la Parlament și venim cu el fiindcă atât la persoanele fizice, dar și la companiile românești, fiindcă ele nu mai sunt competitive la aceste prețuri și totul este în lanț”, a relatat Ciolacu marțea trecută la Antena 3.

Citeste si:

 ”Nu e treaba domnului preşedinte, cu pregătirea pe care o are”

Senatorul UDMR Laszlo Attila a criticat joi, 6 ianuarie, decizia liderilor coaliției de a renunța la certificatul verde în urma discuțiilor cu președintele Klaus Iohannis. Acesta a menționat...

Cum "s-a liniștit" coaliția cu lașitate după sondajele de opinie. Procentul românilor care ar respinge impunerea certificatului verde

Cu toate că numărul de infectări și de decese din cauza COVID-19 se dublează de la o zi la alta, coaliția de guvernare evită să ia o decizie concretă cu privire la obligativitatea...

Adevarul.ro

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă