Coadă uriașă la granița cu Bulgaria, de la Vama Veche. Aglorerație și la vama Nădlac

2 luni in urmă 22


Traficul rutier pe la punctele de frontieră din judeţul Constanţa este foarte aglomerat sâmbătă, la orele prânzului, timpii de așteptare fiind de peste 90 de minute. Aglomerație este și în vama Nădlac la intrarea în țară, unde timpii de așteptare sunt în jur de 150 de minute, potrivit informațiile transmise de purtătorii de cuvânt ai Poliția de Frontieră pentru Libertatea.


O filmare primită de Libertatea de la un român care a trecut punctul de frontieră spre Bulgaria arată o coadă de zeci de mașini care așteaptă să intre în România.
„Este aglomerație pe sensul de intrare, atât la Vama Veche, cât și la Negru Vodă. Timpii de așteptare sunt în acest moment la 90-100 de minute pe sensul de intrare. Le recomandăm șoferilor să folosească și celelalte puncte de intrare în țară dinspre Bulgaria, respectiv Ostrov unde timpul de așteptare este mult mai mic de doar 20 de minute, sau din celalalte județe ale țării precum Giurgiu", a declarat, pentru Libertatea, inspector principal de poliție Ene Andrei.


Poliția de Frontieră acționează la capacitatea maximă, aglomerație fiind cauzată de numărul ridicat de persoane care folosesc punctul de trecere a frontierei cu o infrastructură rutieră redusă.


„Capacitatea punctului este folosită la maximum, atât ca polițiști cât și ca infrastructură. Infrastructura rutieră a punctului nu permite un control mai rapid al documentulelor. Se fac toate eforturile pentru a se diminua timpii de așteptare", a precizat Ene Andrei.


Poliția preciează că aglomerații în punctele de trecere din județul Constanța sunt recurente în lunile de vară pe fondul creșterii numărului de turiști.


„Cam toată această perioadă este aglomerată, în fiecare zi sunt anumite intervale orare cu trafic crescut pe intrare sau ieșire întrucât e perioada concediilor și sunt relaxări la nivel european privind călătoriile. Traficul este aproape la același nivel cum era acum 2 ani înainte de pandemie", a susținut Ena Andrei.


Aglomerație și în vama Nădlac


Coada de autoturisme în vama Nădlac se întinde pe o distanță de 700-800 de metri, în timp ce la punctul de frontieră Nădlac 2 este de circa jumătate kilometru


Am suplimentat personalul care desfășoară activitatea de control al documentelor și arterele de control până la capactitatea maximă permisă de fiecare punct", purtătorul de cuvânt al SPTF Arad, inspector de poliție Dincă Andrei Alexandru.


În Nădlac 1, sunt deschise 3 artere pentru intrarea în țară și 2 pentru ieșire, în timp ce în Nădlac 2 sunt câte șapte artere atât pentru intrare, cât și pentru ieșire.


Poliția de frontieră îndeamnă românii să folosească toate punctele de trecere a frontierei și să se informeze privind timpii de așteptare de pe aplicația de trafic online.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă