Coadă de kilometri la ieșirea din țară. TIR-urile așteaptă și 90 de minute la vama Giurgiu-Ruse

2 săptămâni in urmă 12


TIR-urile care vor să iasă din ţară prin PTF Giurgiu-Ruse formează miercuri o coadă de aproximativ şapte kilometri pe prima bandă de mers a DN 5 Bucureşti-Giurgiu. Camioanele au de aşteptat chiar și 90 de minute controlul de frontieră, în special din cauza numărului mare de astfel de mijloace de transport, prezente pentru tranzit, relatează Agerpres.


Coada de TIR-uri la frontieră a început încă din noaptea de marţi spre miercuri, cu șoferi nervoşi care au claxonat îndelung.


"În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontiera prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, pentru 1.246 camioane, 402 autoturisme şi 2.883 persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară au fost înregistrate 1.290 de camioane, 397 de autoturisme şi 3.295 de persoane. Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfăşoară pe câte patru artere de circulaţie pe fiecare sens de deplasare”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Roxana Popazu.


Potrivit sursei citate, la punctul de frontieră pe sensul de intrare în țară se așteaptă 50 de minute pentru controlul documentelor, respectiv 90 de minute pe sensul de ieşire din ţară.


”Aceşti timpi de aşteptare înregistraţi sunt din cauza numărului mare de astfel de mijloace de transport, prezente pentru tranzit", a mai spus Popazu.


Totodată, pentru mașini, controlul se face pe câte patru artere de circulaţie atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară. În cazul lor, timpul de aşteptare este de câte zece minute pe ambele sensuri de circulaţie.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă