Coadă de crendincioși la moaștele Sfântului Mina. Aproximativ 1.000 de persoane au stat la rând

3 săptămâni in urmă 10

 Arhivă Sursa foto: Arhivă

A fost coadă de crendincioși la Biserica Sfântul Mina, din Capitală. Aproape o mie de oameni au stat la rând ca să se închine la moaștele celui considerat ocrotitorul păgubiților. Sfântul Mina este sărbătorit de creștini în fiecare an pe 11 noiembrie. 

JOI, 11 NOIEMBRIE 2021, 16:23

SURSĂ: Realitatea PLUS AUTOR: REALITATEA.NET

Cu speranța că rugăciunile le vor fi ascultate, aproape o mie de credincioși au mers să se închine la moaștele Sfântului Mina. Racla a fost așezată în curtea bisericii, iar pentru ca oamenii să nu se înghesuie au fost montate garduri de protecție. Chiar și așa... aglomerație tot a fost.

„Nu e organizat deloc, e un balamuc. Sfântul Mina cred că se supără de ce vede aici. Oameni chinuiți și fără să aibă un răspuns bun”, „Venim de ani de zile, pentru credință, pentru ajutor. Este de mare ajutor și îndeplineșe dorințe”, spun câțiva dintre crendincioși.

Ca să facă așteptarea mai ușoară, preoții le-au împărțit credincioșilor ceai cald și sarmale.

Sfântul Mina este prăznuit de creștini în fiecare an pe 11 noiembrie. Este una dintre cele mai importante sărbători, iar cărțile bisericești scriu că Sfântul Mina este ocrotitorul celor păgubiți și a celor care nu reușesc să se căsătorească. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă