Coadă de ambulanțe la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov. Medic: „Nu sunt dispuse spitalele să intre în COVID. Noi şi UPU ne dăm de ceasul morţii”

1 lună in urmă 7

Situație dificilă la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, unde medicii sunt nevoiți să externeze pacienții cu Covid cu o formă mai ușoară sau să-i trimită la spitale din judeţ care mai au locuri disponibile, a precizat un medic de la unitatea medicală pentru News. De asemenea, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a postat pe pagina sa de Facebook, sâmbătă o imagine cu zeci de ambulanțe care așteptau în fața spitalului.

O fotografie în care se văd ambulanţele aşteptând la rând a fost realizată vineri, în fața Spitalului  de Boli Infecţioase Braşov. Imaginea a fost distribuită, azi,  pe Facebok şi de ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, alături de una asemănătoare, de la Spitalul ”Sf. Pantelimon”, din Bucureşti. „Las aici două fotografii. Nu, nu sunt parcări de ambulanţe, ci cozi în faţa unor spitale care tratează pacienţi Covid-19”, a scris ministrul pe Facebook.

În fotografia realizată vineri la unitatea medicală din  Braşov se vede cum şapte autosanitare aşteaptă la intrarea în spital. Medicii de aici spun că spitalul este plin.

„Externez pacienţi care sunt cu evoluţie mai bună sau trimit la spitale care primesc pacienţi cu evoluţie mai bună, care pot sta pe concentratoare, nu pe oxigen de perete şi care nu au nevoie de atât de mult oxigen – Sânpetru şi CFR, sunt cele două spitale care mai au ceva locuri libere – ca să pot primi din UPU alţi pacienţi mai grav. (…) Deci forţăm nişte externări pentru pacienţii care oricum trebuiau să fie externaţi pe luni, din câte am înţeles, să putem primi şi alţi pacienţi mai grav pentru că nu sunt locuri pe nicăieri, situaţia este foarte gravă. Nu sunt spitale care să intre în COVID, nu sunt dispuse spitalele să intre în COVID şi noi şi UPU ne dăm de ceasul morţii ”, a explicat medicul Tatiana Meliceanu de la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov pentru News.

Medicul a precizat că situația este dificilă și pe secția de Terapie Intensivă.

„Noi avem terapie intensivă doar cu numele. Nu avem medic de terapie intensivă. Avem un contract şi vine un medic de terapie care face doar la solicitarea noastră, pentru pacienţii mai gravi, dar nu avem saloane de terapie intensivă, noi avem nişte saloane la parter unde sunt ţinuţi pacienţii mai grav, unde avem debit mai mare de oxigen şi putem monta CPAP (n.r. Continuous Positiv Airway Pressure – presiune pozitivă continuă în căile aeriene) la recomandarea medicului cu care avem contract, care nu  e permanent prezent aici”, a mai precizat Tatiana Meliceanu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă