Coadă de ambulanțe în curtea Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. Manager: „A fost o noapte de foc”

3 săptămâni in urmă 40

Noaptea de vineri spre sâmbătă a fost extrem de dificilă pentru medicii de la Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, curtea unității medicale fiind plină cu ambulanțe cu pacienți în stare gravă care necesitau internare, a declarat managerul spitalului, Florin Roşu, potrivit News.ro.

„A fost o noapte de foc la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. În curtea spitalului puteau fi observate ambulanţe şi autospeciale ISU care aşteptau, monitorizând permanent pacienţii. În garda din această noapte, până la ora 01.00 au fost consultaţi peste 80 de pacienţi, iar jumătate dintre aceştia au necesitat internare şi acordarea tratamentului de specialitate”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, potrivit News.

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi funcţionează aproape de capacitatea maximă, iar paturile din cele două secţii de terapie intensivă din cadrul unităţii sunt în permanenţă ocupate.

1-8Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Medicul a subliniat că situația este una dificilă, mai ales că 99% dintre pacienții care ajung în stare gravă la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi sunt persoane nevaccinate.

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi au transmis că există o creştere alarmantă a numărului de solicitări în această săptămână şi că nu doar că sunt cazuri mai multe, ci sunt şi mai grave decât în valurile Covid precedente.

„Nu mai facem faţă, suntem depăşiţi. Cazurile sunt multe, dar şi mai grave. Sunt foarte mulţi tineri în această situaţie, cei mai mulţi nevaccinaţi”, a spus medicul Simona Ivaşcu, managerul SAJ Iaşi.

Potrivit bilanțului transmis de autorități, ieri, 24 de autorități, în Iași au confirmate, în total, 46056 de cazuri de COVID. Dintre acestea, 192 sunt cazuri noi confirmate. Incidența înregistrată la 14 zile în județul Iași a ajuns vineri la 1,91.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă