CNN: Putin dă ordine direct generalilor din Ucraina. Ofițerii ruși se plâng de deciziile luate la Moscova

5 zile in urmă 25

Armata rusă este divizată cu privire la modul de contracarare a ofensivei ucrainene, care înregistrează progrese neașteptate pe câmpul de luptă, spun mai multe surse apropiate de serviciile de informații americane. Moscova se află în defensivă atât în est, cât și în sud, scrie CNN.

Vladimir Putin dă el însuși instrucțiuni direct generalilor de pe teren, au spus cele două surse citate de CNN - o tactică de management extrem de neobișnuită într-o armată modernă, despre care aceste surse spun că sugerează disfuncționalitatea structurii de comandă, lucru care a afectat războiul Rusiei încă de la început.

Interceptările serviciilor de informații au surprins ofițeri ruși care se certau între ei și se plângeau prietenilor și rudelor de acasă despre luarea deciziilor de la Moscova, a declarat una dintre aceste surse pentru CNN.

Și există dezacorduri semnificative cu privire la strategie, cu liderii militari care se luptă să cadă de acord asupra locului în care să-și concentreze eforturile pentru a susține liniile defensive, au declarat sursele.

Ministerul rus al Apărării a susținut că redistribuie forțele către Harkov, în nord-est, unde Ucraina a obținut cele mai mari victorii, dar surse americane și occidentale spun că cea mai mare parte a trupelor ruse rămâne încă în sud, unde Ucraina, de asemenea, a organizat operațiuni ofensive în jurul Hersonului.

Putin a anunțat miercuri o mobilizare parțială, care va include chemarea a până la 300.000 de rezerviști, după unele surse, iar după altele, până la un milion de persoane.

Editor : Liviu Cojan

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă