CNN a concediat trei angajați care au venit nevaccinați în redacție

2 luni in urmă 18

CNN a anunțat, joi, că a concediat trei angajați care au încălcat protocoalele de siguranță împotriva coronavirusului și au mers la birou nevaccinați. Este unul din primele exemple de reziliere a contractelor unor angajați ai unei mari corporații americane pentru ignorarea unui cerințe de vaccinare la locul de muncă, informează New York Times.

CNN a precizat în acest an că angajații vor trebui vaccinați împotriva coronavirusului pentru a se putea întoarce la birourile din Statele Unite.

Această cerință s-a bazat mai mult pe un sistem de onoare, mai degrabă decât să fie soliciată dovada statutului de vaccinare.

„În ultima săptămână, am aflat că trei angajați veneau la birou nevaccinați. Toate cele trei contracte au fost reziliate. Ca să fiu clar – avem o politică de toleranță zero în acest sens”, a notat joi președintele CNN, Jeff Zucker, într-un memoriu intern obținut de The New York Times.

Jeff Zucker nu a spus unde lucrează angajații, ce funcții au ocupat sau cum au fost descoperite încălcările mandatului lor de vaccinare. CNN a refuzat să comenteze, dincolo de nota sa internă.

„Ne așteptăm ca, în săptămânile următoare, demonstrarea dovezii vaccinării să devină o parte formală a procesului de obținere a accesului la locurile de muncă în cadrul rețelei”, a precizat Jeff Zucker.

Mai multe companii mari – inclusiv Facebook și Google – au anunțat că vor cere angajaților să se vaccineze împotriva coronavirusului pentru a putea reveni la birou. Unele companii, inclusiv Washington Post, au mers mai departe, făcând din vaccinare o condiție pentru angajare.

Dar puține corporații au descris exact ce fel de consecințe ar apărea pentru angajații care au încălcat cerințele de vaccinare.

În nota sa de joi, Jeff Zucker a anunțat că CNN a amânat pentru 7 septembrie revenirea oficială la birou pentru angajații americani.

Jeff Zucker a scris că „puțin mai mult de o treime” din angajații redacției americane ai CNN lucrează acum regulat în birou.

CNN, Cable News Network, este o mare rețea de televiziune americană prin cablu axată pe știri și informații din toată lumea. CNN este una din cele mai mari și mai vechi rețele de știri care transmite în toată lumea prin cablu sau prin satelit.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă