CNCAV: Vaccinul Johnson&Johnson este sigur și eficient. Când ar trebui, totuși, să fie contactat medicul

2 săptămâni in urmă 10

Vaccin Johnson&Johnson Vaccin Johnson&Johnson

Concluziile Agenției Europene a Medicamentului (EMA) în ceea ce privește vaccinul dezvoltat de compania Johnson&Johnson, cu regim de administrare monodoză, relevă că raportul risc-beneficiu pentru vaccinul anti-COVID, denumit “COVID-19 Vaccine Janssen”, rămâne nemodificat - beneficiile vaccinării împotriva noului coronavirus depășind riscurile efectelor adverse, susțin reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), într-un mesaj pe pagina de Facebook. Persoanele vaccinate cu acest ser ar trebui să contacteze medicul numai în cazul în care, în primele 3 săptămâni de la vaccinare, prezintă simptome care  să le stârnească semne de întrebare.

MIERCURI, 21 APRILIE 2021, 10:26

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

Potrivit mesajului, "vaccinul Johnson&Johnson este sigur și eficient", apariția unor afecțiuni care asociază tromboză și trombocitopenie fiind  întâlnită "extrem de rar în cazul pacienților vaccinați cu acest ser". Mai exact, este vorba despre 8 cazuri în SUA după 7 milioane de administrări.

Aceste afecțiuni - spune sursa citată - au fost întâlnite mai frecvent la persoane cu vârstă sub 60 ani, majoritar femei, în primele 3 săptămâni de la vaccinare. Până la acest moment nu au fost identificați factori de risc care să predispună la apariția acestor evenimente.

Imagine

"Informațiile despre produs (Rezumatul Caracteristicilor Produsului și Prospectul) vor fi actualizate pentru a include date de atenționare cu privire la riscul de apariție a trombocitopeniei și tulburărilor de coagulare", mai arată sursa citată.

Se recomandă contactarea de urgență a medicului dacă sunt constatate următoarele simptome în primele 3 săptămâni de la vaccinare:

- dificultăți de respirație;

- durere în piept;

- umflarea picioarelor;

- durere abdominală puternică și persistentă;

- dureri de cap persistente;

- vedere încețoșată;

- pete mici de sânge sub piele la distanță de locul administrării vaccinului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă