CNCAV: Imagini de pe frontul anti-COVID. Spitalul Pantelimon, plin de pacienți în stare gravă

4 săptămâni in urmă 14

Unităţile de primiri urgenţe sunt sub presiune din cauza bolnavilor de COVID care ajung în stare gravă și au nevoie de terapie sau oxigen. CNCAV a dat exemplu Spitalul Pantelimon din București care este ca „pe front”, se arată într-o postare pe Facebook a instituției.

„În momentul de faţă, unităţile de primiri urgenţe sunt efectiv ca pe front. UPU Sf. Pantelimon are 45 de locuri, inclusiv cortul din curte, dar sunt 50 de pacienţi care aşteaptă. Ce aşteaptă? Şanse pentru a lupta pentru propriile vieţi”, susţin reprezentanţii CNCAV, care au posat pe Facebook şi fotografii de la Spitalul Sfântul Pantelimon.

Aceștia spun că numărul celor care trebuie să primească tratament de urgență este mai mare decât capacitatea de primire a spitalului.

„18 sunt de terapie intensivă și așteaptă eliberarea unor locuri cât mai repede, iar 21 au nevoie de oxigen și așteaptă să fie transferați pe secțiile cu O2. Da, este foarte grav ce se întâmplă! Personalul medical luptă alături de pacienți pentru dreptul acestora la viață”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Medicii atrag atenția că mulți dintre pacienți se prezintă târziu la spital.

„În imaginile 3 și 4: Examenul CT pulmonar al unei paciente de 71 ani, nevaccinată pe motiv că are diabet. A stat acasă o săptămână și a venit în ultimul moment. A fost adusă cu saturație de 45, “corectată” până la 74 cu 15 l de O2. PO2 normal minim admis: 70. 95% afectare pulmonară și este nefumătoare”, se mai arată în postare.

România a ajuns la 1.194.106 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, după ce, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 6.333 de noi îmbolnăviri, se arată în ultimul bilanț transmis de autorități.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă