CNCAV cere sesizarea autorităților după acțiunea senatoarei Șoșoacă care a blocat o acțiune de vaccinare

1 lună in urmă 35


Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea (CNCAV) a condamnat acțiunile senatoarei Diana Șoșoacă care a oprit echipa de vaccinare care urma să imunize 12 oameni comuna ieșeană Răchiteni și a catalogat drept „regretabilă” mutarea campaniei în zona speculației și a informațiilor false, într-un comunicat de presă emis joi.


„Este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculațiilor, a răspândirii de informații false, acuzații nefondate și calomnierea cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare a populației. Astfel de fapte se produc în contextul creșterii considerabile a ratei de infectare în rândul populației și a efortului depus în tot acest timp pentru susținerea ritmului de vaccinare la nivel național”, a transmis CNCAV.


Instituția a mai precizat că „dezaprobă ferm acțiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare, act medical care trebuie derulat într-un mediu favorabil și sigur, în beneficiul cetățenilor, a sănătății publice”.


„Încă de la începutul pandemiei, personalul angrenat în procesul de vaccinare și-a concentrat eforturile dedicate asigurării sănătății publice, constant, iar preocuparea pentru asigurarea indicelui de acoperire vaccinală necesar limitării răspândirii maladiei COVID-19 reclamă recunoaștere, respect și apreciere din partea tuturor celor care beneficiază de serviciile publice de sănătate”, mai transmite CNCAV.


În plus, CNCAV și-a manifestat susținerea și i-a încurajat pe cei afectați de astfel de acțiuni să sesizeze autoritățile pentru a se putea lua măsurile și sancțiunile potrivite.


„Ne manifestăm întreaga susținere și încurajăm sesizarea imediată a instituțiilor abilitate asupra actelor care pot aduce atingere procesului de vaccinare și siguranței personalului care încadrează centrele de vaccinare, la nivel național. Aceste situații pot genera reale prejudicii morale și profesionale specialiștilor din domeniul sănătății, dar și cetățenilor care aleg vaccinarea, soluția sigură și eficientă pentru ajungerea la normalitate”, concluzionează CNCAV.


Diana Șoșoacă, senatoare de Iași, alături de un grup de protestatari, a oprit, sâmbăta trecută, o caravană de vaccinare care fusese chemată de autoritățile locale în comuna Răchiteni, din județul Iași, pentru a imuniza 12 persoane netransportabile. Din cauza acțiunile senatoarei, DSP nu a putut să imunizeze sătenii și a trebuit să îi direcționeze spre alte centre din apropiere.


Contactată de Libertatea, Diana Șoșoacă a susținut că sătenii i-au cerut să intervină pentru că localitatea ar fi carantinată și nu sunt lăsați să iasă din case. Prefectura Iași a transmis că în niciun sat din comuna Răchiteni nu s-a instituit carantină.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă