CNCAV: 345.150 doze de vaccin Pfizer sosesc luni, 22 martie, in Romania. Unde vor fi distribuite

3 săptămâni in urmă 1

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 anunta ca luni, 22 martie, va sosi in Romania o noua transa de vaccin Pfizer BioNTech care consta in 345.150 doze.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriana, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara.

CNCAV mai transmite ca transportul catre centrele de stocare este asigurat de firma producatoare, inclusiv pe cale terestra. Vaccinurile sunt transportate in conditii optime de siguranta, in containere speciale, cu gheata carbonica si folie etansa.

Astfel, procesul de vaccinare continua atat in centrele din Bucuresti, cat si din tara, dozele fiind distribuite dupa cum urmeaza:
Centrul National de Stocare Bucuresti: 98.280 doze;
Centrul Regional de Depozitare Brasov: 39.780 doze;

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 46.800 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanta: 38.610 doze;
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 36.270 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iasi: 46.800 doze;
Centrul Regional de Depozitare Timisoara: 38.610 doze.

In centrele de vaccinare se vor utiliza atat doze receptionate de Romania in transa curenta, cat si in transele anterioare, pe baza solicitarilor transmise la Centrul National si centrele regionale de depozitare, prin directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti, mai informeaza sursa citata.

Incepand cu 20 martie, 167 de cabinete noi au devenit operationale pentru programarea celor care doresc sa se vaccineze cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, in 13 judete din tara si la nivelul municipiului Bucuresti. Vaccinarea efectiva a persoanelor programate se va realiza incepand de marti, 23 martie.

Mai puteti citi:

Mesajul dur, dupa vaccinarea cu Pfizer a Simonei Halep: "D-aia nu va haleste populatia, papagalilor..."Ce mancam in Postul Pastelui ca sa nu ajungem anemici. Explicatii despre "metoda intermitentei", care poate ajuta la slabireCum a primit o deputata PSD ajutor de stat de la Ministerul Economiei. "Urla in comisiile reunite ca omoram exporturile"Povestea clanului Caran. Veniti cu carutele in Bucuresti, controleaza acum cu duritate infractionalitatea in Sectorul 2Branza topita din comert, doldora de aditivi alimentari. Topul produselor cu cele mai multe calorii
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă