CMBSU decide astăzi dacă se introduce obligativitatea purtării măştii de protecţie lângă școli

1 lună in urmă 18

De miercuri ar putea fi introdusă obligativitatea purtării măştii de protecţie lângă școli. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se întrunește în ședință, conform prefectului Alin Stoica.

CMBSU decide astăzi dacă se introduce obligativitatea purtării măştii de protecţie lângă școli

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va dezbate posibila introducere a obligativităţii purtării măştii de protecţie în jurul şcolilor.

Conform prefectului Alin Stoica, se va discuta pentru reintroducerea măștilor la 50 de metri în jurul școlilor, în așa fel încât să se prevină transmiterea virusului în grupurile formate după și înainte de ore. Bucureștiul avea, marți, 314 cazuri noi de COVID-19 și incidența în ultimele 14 zile de 1,14.

Mască în jurul şcolii

„Știm că în momentul în care începe școala fizic se produc aglomerări, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală. Părinții își așteaptă copiii, staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor, declarase anterior peefectul Stoica.

Măsura va fi dublată de patrularea agenților de poliție în zonă, astfel încât această regulă să fie respectată. „Ne bazăm și pe conformarea voluntară a oamenilor care trebui să înțeleagă că aceasta este o măsură care protejează sănătatea lor și a copiilor lor. Vedem că această nouă tulpină afectează nu doar persoane în vârstă, cum a fost cazul până acum, ci și persoane tinere și copii”, a explicat Stoica.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

„Am încercat să îl opresc, dar nu am putut”. Adolescentă lipsită de putere, violată în largul mării, la doi paşi de plaja plină de turişti, în Marea Britanie

1

Adolescentă de 15 ani a fost violată în faţa a mii de oameni, fără ca nimeni să îşi dea seama de acest incident. Agresorul a abuzat sexual tânăra, în largul mării, în apropierea unei plaje pline ochi din Bournemouth, Marea Britanie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă