Clujul intră în scenariul roșu după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori. Noile restricții anunțate de CJSU

4 luni in urmă 19


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj, reunit astăzi în ședință de urgență, după ce rata de infectare cu virusul SARS-CoV 2 a ajuns luni la 3,02 la mia de locuitori, a decis închiderea unităților de învățământ preuniversitar și trecerea în scenariul roșu, cursuri online.


Restricțiile intră în vigoare începând de joi, 22 octombrie, orele 0.00, timp de 14 zile și vizează Municipiul Cluj-Napoca și comunele Florești și Tritenii de Jos.


De asemenea, prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat că purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în toate spațiile deschise, iar restaurantele, cafenelele vor fi închise la interior.


De joi, vor fi închise și activităților de jocuri de noroc, cinematografele și instituțiile de cultură.


154 de școlii din Cluj-Napoca trec la cursuri online


Astfel, 154 de unități de învățământ din municipiul Cluj-Napoca trec la scenariul roșu, iar elevii vor face cursuri exclusiv online, conform site-ului local monitorulcj.ro.


În comuna Florești, 5 școli vor trece la scenariul roșu, iar în comuna Triteni 4 unități de învățământ vor face cursuri exclusiv online.


Situația este asemănătoare cu cea din Gherla, unde toate unitățile de învățământ au fost închise, iar elevii și profesorii și-au desfășurat cursurile exclusive online.


În ultimele 24 de ore, 228 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj, al doilea ca număr de noi îmbolnăviri după Municipiul București.


Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:


- 35 persoane internate în ATI, din care 34 din județ- Total vindecați și externați 1.257, din care 1.148 din județul Cluj - Total decedați 106, din care 78 din județul Cluj


În acest moment sunt internați 451 de pacienți, din care 397 din județul Cluj, potrivit Instituției Prefectului - Județul Cluj.


Măsurile prevăzute în decizia CJSU Cluj sunt:


purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise;activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate;prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spații special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă. nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci;activitatea cu publicul în sălile de jocuri de noroc este interzisă;organizarea și desfășurarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte este interzisă;suspendarea timp de 14 zile, începând de joi, 22 octombrie, a activităților didactice în școli și grădinițe unitățile de învățământ, cursurile desfășurându-se online.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă