Clujenii şi bucureştenii, cei mai interesaţi români de imunizarea împotriva coronavirusului. Cum arată harta interesului pentru vaccinare

1 lună in urmă 1


Locuitorii din judeţul Cluj sunt pe primul loc în privinţa interesullui pentru vaccinarea anti-COVID, potrivit datelor prezentate de platforma vaccin.live, care arată rata de interes pe judeţe în funcţie numărul persoanelor înscrise pe listele de aşteptare.


Capitala se află pe locul trei în topul ratei de interes, după ce peste 140.000 de bucureşteni se află pe listele de aşteptare pentru vaccinarea anti-COVID, arată vaccin.live.


De asemenea, judeţul Ilfov ocupă locul doi, cu un procent de peste 7,27%, ceea ce înseamnă că peste 31.000 de ilfoveni aşteaptă să se imunizeze împotriva noului coronavirus. De altfel, judeţul Ilfov înregistrează cea mai mare rată de infectare, de 6,66 cazuri la mia de locuitori.La sfârşitul clasamentului se găseşte judeţul Suceava, cu puţin peste 3.500 de locuitori doritori de vaccin anti-COVID, ceea ce înseamnă 0,46% din totalul locuitorilor din judeţ.
Platforma vaccin.live oferă informații actualizate privind tipurile de ser existente în centrele de vaccinare din România, arată câte locuri libere și câte persoane sunt înscrise pe lista de așteptare.


De la începutul campaniei de vaccinare, 27 decembrie 2020, au fost imunizate 1.746.104 persoane (970.696 de persoane cu o doză şi 775.408 persoane cu două doze). De asemenea, au fost raportate în total 8.682 de reacții adverse.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă