Cluburile din Spania au validat acordul cu fondul de investiții CVC Capital Partners! Patru echipe s-au opus

2 luni in urmă 32

  • Liga 2: U Cluj – Unirea Constanța, joi, 21:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: CFR Cluj - Farul, vineri, 21:30, Digi Sport 1

La reuniunea de joi, au fost 38 de voturi pentru şi 4 contra. Cele patru cluburi care au votat împotrivă sunt Real Madrid, Barcelona, Athletic Bilbao şi o grupare ce nu a dorit ca numele său să fie dezvăluit.

Iniţial, operaţiunea se ridica la 2,7 miliarde de euro, însă după retragerea acestor patru cluburi, ea a fost redusă la 2,1 miliarde de euro, a anunţat Javier Tebas joi după reuniune.

Concret, aceste patru cluburi nu vor primi nimic din cele 2,1 miliarde de euro care se vor împărţi între celelalte cluburi profesioniste din Spania. În schimb, ele vor rămâne complet independente în ce priveşte deciziile şi bugetele lor.

Aceasta înseamnă că Real şi Barca, care sunt, alături de Juventus Torino, ultimele cluburi rămase favorabile Super Ligii europene, vor putea susţine în continuare acest proiect.

Real şi Barca se consideră lezate de acest acord, care condiţiona o parte din veniturile lor din drepturile TV timp de o jumătate de secol, o durată enormă într-un domeniu atât de schimbător cum este fotbalul. CVC le-a lăsat totuşi o perioadă de trei ani pentru a se răzgândi şi a se alătura acordului, fără penalităţi.

"Acest acord este rodul a zece luni de muncă, între apariţia Super Ligii şi alte conflicte care l-au pus în pericol", a declarat Tebas, care a criticat "celălalt model de campionat pe care îl apără cluburile ce au votat împotriva" proiectului.

În practică, 70% din cele 2,1 miliarde de euro vor fi destinate finanţării infrastructurii şi viitoarelor investiţii ale cluburilor, 15% pentru echilibrarea datoriei şi compensarea pierderilor generate de pandemie (care se ridică la aproape un miliard de euro, potrivit lui Tebas), iar ultimele 15% vor merge direct la efective (transferuri, salarii etc).

AGERPRES

Etichete: real madrid , barcelona , la liga , cvc
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă