Clubul Astra Giurgiu a reacționat după ce Alex Ioniță și-a schimbat declarația în cazul de dopaj: „A fost curajos! Acest caz devine foarte ciudat”

1 săptămână in urmă 17

Bogdan Mara, directorul sportiv al Astrei Giurgiu, a reacționat după ce Alex Ioniță și-a schimbat declarația în cazul de dopaj.

Alex Ioniță a oferit o declarație scrisă în care susține că mărturia sa din ianuarie 2021 din cazul de dopaj în care sunt implicați și Kehinde Fatai și Takayuki Seto nu este cea reală.

Fotbalistul Astrei Giurgiu a declarat: „Am fost supus unei presiuni enorme și am recunoscut ce mi-au spus ei să recunosc”.

Bogdan Mara a reacționat după ce Alex Ioniță și-a schimbat declarația în cazul de dopaj

„Suntem și noi spectatori în acest caz, nu suntem parte în dosar. Ioniță a fost curajos să spună acest lucru, nu înțeleg de ce a fost forțat să facă declarația respectivă. Acest caz devine foarte ciudat, nu înțeleg de ce ar fi trebuit să fie dați drept exemplu cei trei jucători. Nu înțeleg ce au vrut să demonstreze. Cred că acum avem alte probleme în fotbalul românesc.

Așteptăm să se termine cazul, cred că aceste noi declarații făcute de Ioniță ar trebui analizate atent de toată lumea. Cei mai afectați sunt jucătorii, ei nu se pot antrena de atâta timp și nu le dă nimeni timpul înapoi”, a spus Bogdan Mara, la Digi Sport.

Noua declarație a lui Alex Ioniță

„Domnul Balaj Cristian mi-a mai spus că nimeni nu a câștigat niciun proces împotriva lor și mi-au zis să spun și despre colegii mei, mi-au dat de înțeles că asta este necesar ca să beneficiez de clemență. Au zis că dacă dau o declarație și mai spun odată și recunosc că am făcut, o să primesc pedeapsa minimă. Mi-au spus că o să primesc clemență. Apropiatul meu mi-a spus că decizia îmi aparține, că sunt major, ei doar au încercat să mă sfătuiască.

Mi-au cerut să scriu și următoarea frază: «Am făcut integral acele flacoane de vitamine, două la număr, acestea fiind de 100 ml fiecare, plus o seringă de magneziu care ne-a fost administrată în branulă».

Întreaga mea mărturisire făcută la ANAD și Comisia de Audiere privind faptul că am primit perfuzii două flacoane de 100 ml fiecare, a fost făcută strict cu scopul de a primi o decizie mai repede și pentru clemență din partea lor, adică o pedeapsă mai mică, cum mi s-a promis, fiind și speriat că aș putea fi suspendat pentru 4 ani printr-o decizie care să nu mai poată fi modificată. Acest fapt ar fi însemnat finalul carierei mele de fotbalist. În realitate, nu am convingerea că am încălcat reglementările antidoping, adică nu am convingerea că aș fi primit o cantitate perfuzată mai mare de 100 ml.

Înțeleg să retrag întrega mea declarație de recunoaștere sau de mărturie împotriva colegilor mei, acestea fiind făcute sub presiunea psihologică a faptului că reprezentanții ANAD susțineau că există toate probele împotriva mea, susținerea ANAD de către WADA și FIFA și a faptului că în caz contrar aș risca o pedeapsă de 4 ani”, este declarația înregistrată de către Alex Ioniță la ANAD, potrivit GSP.

The post Clubul Astra Giurgiu a reacționat după ce Alex Ioniță și-a schimbat declarația în cazul de dopaj: „A fost curajos! Acest caz devine foarte ciudat” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă