Clotilde Armand vrea să transforme Piața Matache din București într-un „hub cultural și pol al gastronomiei”. Ateliere meșteșugărești, cinema și târguri în incintă

1 săptămână in urmă 21

Piața Matache, punct de atracție al Bucureștiului de un secol și jumătate, va trece printr-o schimbare radicală. Ce înseamnă acum tradițional o piață va deveni un „hub cultural și un pol al gastronomiei autohtone”. Sau cel puțin vrea Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, care a scos la licitație studiul de fezabilitate pentru transformarea obiectivului.

Spațiile comerciale adiacente pieței agroalimentare pătrați vor fi demolate, pentru a lăsa locul unor noi construcții, unde vor fi ateliere meșteșugărești, spații cultural-educaționale pentru învățarea de meserii și deprinderea de aptitudini, cafenele, restaurante și food-truck-uri, târguri tematice, potrivit specificațiilor din Caietul de Sarcini. Toate construcțiile noi ar trebui să respecte cele mai noi prevederi europene privind economiile de energie și apă.

„Construcție nouă cu regim de înălțime S+P+E: Subsol pentru parcare de 350 mașini și spații tehnice în suprafață de aproximativ 10.768 mp; Parter pentru spații publice și spații comerciale în sistem pavilionar accesibil din galerii acoperite, alimentație publică, acces auto în suprafață de aproximativ 8.000 mp; Etaj pentru zona lounge, concerte, open cinema, cafenele, bar, în suprafață de aproximativ 4.800 mp și terase în suprafață de aproximativ 3.200 mp; Amenajare teren pentru asigurarea circulațiilor, configurarea căilor de acces, amenajare spații verzi, mobilier și dotări urbane în suprafață de aproximativ 3.725,50 mp.”, este descrierea din SICAP a licitației.

Citește integral pe economedia.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă