Clotilde Armand vrea să transforme Piața Matache din București într-un „hub cultural și gastronomic”

2 săptămâni in urmă 16

Piața Matache va trece prin transformări importante în următorii ani, după ce primăria Sectorului 1 din București, condusă de Clotilde Armand, a scos la licitație studiul de fezabilitate pentru transformarea obiectivului, iar „ofertele se vor deschide pe 17 ianuarie”, potrivit edilului.

„Începem anul cu vești bune. Am scos la licitație studiul de fezabilitate pentru Piața Matache din București. Vrem să redăm valoarea acestui reper, să facem atractivă această zonă istorică”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Edilul a transmis că vrea să transforme cunoscutul punct de reper din București și că va demola „construcțiile haotice care au umplut zona istorică de la intersecția Calea Griviței cu Calea Buzești și să transformăm întregul cartier”.

Am gândit viitoarea Piață Matache, o zonă pe care fostele administrații au neglijat să o dezvolte. Va fi și un hub cultural și gastronomic, un punct de atracție pentru turiști. Am plănuit acolo inclusiv un loc special pentru amplasarea unor ateliere meșteșugărești.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1:

„Ne dorim spații comerciale moderne la parter cu galerii acoperite, parcare subterană la standarde europene, iar la etaj o zonă pentru relaxare, o locație pentru mici concerte, cinema în aer liber, cafenele, baruri și terase”, a transmis edilul.

Ofertele se vor deschide pe 17 ianuarie 2022, iar „departajarea se va face prin preț, soluția abordată pentru reamenajarea Pieței, propunerile făcute pentru creșterea atractivității zonei și soluția cu o amprentă cât mai mică de carbon”.

În 2012, fosta Piața Matache, deși era monument protejat, a fost demolată de primarul Bucureștiului de la acea dată, Sorin Oprescu, pentru a lărgi strada Buzești. Noua piață agroalimentară Matache a fost construită ulterior.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă