Clotilde Armand vrea să refacă moștenirea lui Copos și Mircea Lucescu – moderna bază sportivă Pro Rapid, ajunsă în paragină

2 luni in urmă 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din Capitală, anunță că vrea să preia în administrare Baza sportivă Pro Rapid, construită de fostul patron al Rapidului, George Copos, la cerințele exprese ale lui Mircea Lucescu.

”Reabilităm Baza Sportivă Pro Rapid. Anul trecut fosta conducere a primăriei a vrut să construiască în locul Bazei Pro Rapid un complex rezidential și să-i schimbe destinația. Am reușit să oprim atunci acest demers care ar fi permis distrugerea bazei sportive prin PUZ-ul Coordonator al Secolului 1. În prezent, Baza Sportivă Pro Rapid se află în administrarea Ministerului Finanțelor. Vom depune toate eforturile necesare pentru ca această bază sportivă să ajungă în proprietatea Municipiului București și în administrarea Primăriei Sectorului 1 pentru a putea face investiții aici, potrivit legii. După ce va fi preluată în administrare, Primăria Sectorului 1 va investi în reabilitarea și modernizarea Bazei Pro Rapid pentru a o reintroduce în circuitul sportiv”, a scris Armand pe Facebook.

În acest moment, Baza Pro Rapid e în paragină. Ea a ajuns la Ministerul Finanțelor în contul datoriilor pe care clubul Rapid le-a acumulat după condamnarea lui George Copos într-un dosar de corupție și ieșirea lui din acționariatul clubului de fotbal.

La momentul construirii sale, în 1998, Baza Pro Rapid a fost considerată cea mai modernă din România, grație modelului implementat de Mircea Lucescu, venit la Rapid după o experiență de aproape un deceniu în Italia. (Foto: Baza Pro Rapid / Facebook)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă