Clotilde Armand vrea să introducă o nouă taxă pentru locuitorii Sectorului 1

1 săptămână in urmă 19

Clotilde Armand vrea să introducă o nouă taxă pentru locuitorii Sectorului 1. Primarul propune Consiliului Local să adopte, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre privind finanţarea din bugetul local a cotei de contribuţie ce revine asociaţiilor de proprietari pentru reabilitarea termică şi recuperarea acestor sume din fondul de reparaţii sau printr-o taxă.

„Se aprobă finanţarea din bugetul local a cheltuielilor aferente cotei de contribuţie ce revine proprietarilor/asociaţiei de proprietari în cuantum de 10% din valoarea lucrărilor de intervenţie executate pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe cofinanţate prin Programul multianual de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe la nivelul Sectorului 1”, prevede proiectul de hotărâre.

Banii se vor recupera din fondul de reparaţii sau printr-o taxă de reabilitare termică.

Potrivit proiectului ce urmează să fie discutat în şedinţa de joi a Consiliului Local, cheltuielile aferente lucrărilor de intervenţie pentru creşterea performanţei energetice vor fi suportate integral de proprietarii acestora în cazul apartamentelor cu destinaţie de locuinţă în proprietatea persoanelor juridice din Sectorul 1 şi al celor care constituie spaţii comerciale sau cu altă destinaţie decât cea de locuinţă în proprietatea persoanelor fizice sau juridice din Sectorul 1, potrivit stiripesurse.

Taxa de reabilitare termică va fi plătită în maxim 10 ani, calculaţi de la data încheierii procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor şi se va face în rate egale, la termenele de plată a impozitelor pe clădiri, până pe 31 martie, respectiv 30 septembrie ale fiecărui an fiscal.

Citeşte şi EXCLUSIV | Imagini dezolante din parcul Kiseleff la un an de când Clotilde Armand a preluat Primăria Sectorului 1. Nu există toalete funcţionale, aleile sunt nemăturate, iar băncile sunt pline de găinaţ

Pentru proprietarii apartamentelor cu destinaţie de locuinţă în proprietatea persoanelor juridice şi al celor care constituie spaţii comerciale sau cu altă destinaţie decât cea de locuinţă în proprietatea persoanelor fizice şi juridice din Sectorul 1 taxa de reabilitare termică se va achita începând cu data încheierii procesului-verbal de recepţie, la terminarea lucrărilor, în rate egale, până pe 31 martie, respectiv 30 septembrie, în termen de 5 ani fiscali.

În situaţia în care taxa de reabilitare termică este instituită ulterior datei de 31 martie, plata acesteia pentru anul în curs se va face până pe 30 septembrie.

Sumele din bugetul local al Sectorului 1 pentru asigurarea cotei de contribuţie proprie a proprietarilor/asociaţiilor de proprietari sunt considerate cheltuieli de natură socială şi nu se recuperează de la următoarele categorii de persoane fizice: cetăţeni cu handicap sau familii cu handicap aflate în întreţinere; persoane singure/familii care în ultimele trei luni anterioare efectuării anchetei sociale de către autoritatea administraţiei publice locale au realizat venituri medii nete lunare pe persoană singură/membru de familie sub câştigul salarial mediu net pe economie; veterani de război şi soţi/soţii supravieţuitori/supravieţuitoare ai/ale acestora; pensionari, indiferent de statutul acestora, ale căror venituri medii nete lunare pe persoană singură/membru de familie sunt sub câştigul salarial mediu net pe economie.

Fiecare proprietar are obligaţia să depună la sediul Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 1 o declaraţie fiscală privind stabilirea taxei de reabilitare termică, în termen de 30 de zile de la data încheierii procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor.

Citeşte şi PNL depune o plângere penală împotriva lui Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1, acuzat de abuz în serviciu, deturnare de fonduri şi fals intelectual

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă